Un mes de confinament a la vila

Un mes després de l'inici del confinament per frenar el covid-19, els espais urbans de la vila segueixen amb una activitat excepcional on la natura també adquireix importància, ja sigui per les plantes que segueixen el seu curs com per les aus que actuen diferent.

16 d'abril de 2020


Un mes després de l'inici del confinament per frenar el covid-19, els espais urbans de la vila segueixen amb una activitat excepcional on la natura també adquireix importància, ja sigui per les plantes que segueixen el seu curs com per les aus que actuen diferent.


Els carrers de Molins de Rei, tot i que des d'ahir dimarts certs sectors poden tornar a la feina, no es troben molt concorreguts, tanmateix l'activitat ha augmentat respecte la setmana passada. Personal de tallers o obres privades han tornat als seus llocs de feina.


L'estació de tren a mig matí no tenia gaire activitat. En alguna arribada només s'hi podia veure un o dos passatgers que baixava a la vila. La megafonia de l'estació recordava, però, les normes a seguir per evitar contagis tot i que Molins de Rei al ser un municipi de menys de 30.000 habitants, no ha comptat amb repartiment de mascaretes a la porta de l'estació. Els autobusos també es poden veure circulant tot i que encara es troben reduïts horaris de trajectes interurbans i del bus urbà.


L'activitat comercial per adquirir productes de primera necessitat es fa palesa amb molinencs i molinenques que circulen pels carrers per anar a farmàcies, forns de pa, llibreries, fruiteries, botigues d'alimentació o supermercats, aquests últims arriben a tenir llargues cues per mantenir la distància de seguretat i per evitar aglomeracions a dins l'establiment.


En aquest context també són protagonistes als carrers, els gossos. Molts són els que treuen a passejar la seva mascota a horaris que abans eren menys habituals.

Els parcs es troben tancats i precintats. La poca activitat que s'hi pot trobar és més aviat d'aus que últimament han hagut de canviar els seus hàbits donat que trobar menjar ara és més difícil. Coloms, pardals i alguna cotorra, tots junts, es concentren sota arbres per si troben algun tipus d'aliment com llavors.


Per altra banda, són forces els balcons d’habitatges que compten amb mostres d'ànim per part dels infants que hi viuen. Sota el lema "tot anirà bé", molts dibuixos, pancartes i llençols omplen les façanes de diferents edificis de la vila en aquest context en el que els nens i nenes romanen a casa des de que van tancar les escoles el passat 13 de març.


Un context excepcional que fa un mes que va començar sent, Molins de Rei, com molts indrets de l'àrea metropolitana de Barcelona, municipi afectat per contagis per covid19. L'alcalde de la vila, Xavi Paz, en declaracions la setmana passada, afirmava que més enllà del malestar d'ajuntaments per la rapidesa de la transmissió de la informació per part de Salut dels casos de coronavirus als municipis, destacava a la vila els 72 positius i les 5 morts reconegudes. Amb les seves paraules posava de relleu aquest moment que estem travessant com una fase que canviarà a la humanitat però també al municipi.


En definitiva un moment excepcional per fer front aquesta pandèmia en la que molts ciutadans són conscients del paper que hi juguen. #molinscovid19

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió