Un centenar de persones es concentren davant de l’Ajuntament en rebuig de la repressió

Aquest dia 16 de febrer es comptabilitzen dos anys i quatre mesos des de l’empresonament dels Jordis. L’ANC i Òmnium Cultural de Molins de Rei han tornat a demanar l’amnistia per tots els empresonats, represaliats i exiliats polítics. A la protesta també hi ha assistit la dramaturga Estel Solé que ha exposat unes lectures de Jordi Cuixart, Ngûgî wa Thiong'o i Mary Oliver.

Un centenar de persones s’han tornat a concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei per exigir l’alliberament de tots els represaliats i líders socials i polítics empresonats. Aquest més ja farà dos anys i quatre mesos que l’ANC i Òmnium Cultural van convocar la primera protesta.


En aquesta ocasió també han denunciat que quatre molinencs han estat citats a declarar a la comissaria de la Guardia Civil de Sant Andreu de la Barca arran de les protestes convocades per Tsunami Democràtic a la Junquera.


MONTSE FORCADA, Òmnium Cultural.


Òmnium Cultural de Molins de Rei també ha llegit l’última carta de Jordi Cuixart, titulada “Per fer front als poders de l’Estat és inajornable una estratègia compartida de país”. L’escrit fa una crida als “grans consensos” per imposar-se a la repressió i aconseguir l’amnistia de tots els presos polítics, exiliats i represaliats.


En aquesta ocasió, Cuixart ha avançat que se seguirà pressionant a l’Estat Espanyol per assolir “una resolució democràtica del conflicte”. Així, també escriu fermament que “rebutgen l’indult i qualsevol mesura o xantatge que impliqui renunciar a la lluita per l’autodeterminació”.


Per seguir l’acte, l’escriptora, actiu i productora molinenca Estel Solé ha exposat tres lectures. La primera, un fragment del llibre “Lluitar amb el diable” de l’autor kenyà Ngûgî wa Thiong'o.


ESTEL SOLÉ, Escriptora i actriu.


L’artista ha destacat que aquesta història manté molts paral·lelismes amb la de Jordi Cuixart. Així, també ha llegit fragments del llibre del català “Ho tornarem a fer”.


Per últim, ha conclòs les lectures amb el poema “el món on visc” de l’obra “Felicity” de Mary Oliver emfatitzant en què comparteix el caràcter positiu i la força de Jordi Cuixart.

La concentració va acabar, com sempre, amb el cant dels Segadors sonant a la plaça de Catalunya.


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió