Trobada d'entitats del Baix Llobregat per al Debat Constituent

"Tenim l'esperança que, amb el temps, poguem organitzar un debat participatiu multitudinari per decidir com, què i qui volem ser en un futur."


Lluís Llach, President del Consell Assessor per al Debat Constituent
Ja porten uns quants mesos de treball i 36 comarques recorregudes. Van començar per les comarques exteriors i, a poc a poc, es van apropant a Barcelona. Ells són els membres del Consell Assessor pel debat Constituent i aquesta vegada expliquen el seu projecte a l’entorn del Baix Llobregat.


LLUÍS LLACH, President del Consell Assessor per al Debat Constituent.

És la primera vegada que un projecte constituent compta amb el suport institucional. I, en aquest cas, l’organ encarregat d’impulsar aquest procés d’autogovernació que neix amb la voluntat de ser transversal, inclusiu i plural és el Consell Assessor.


LLUÍS LLACH, President del Consell Assessor per al Debat Constituent.


De moment, s’està duent a terme la fase de l’Impuls. Unes primeres jornades formatives dirigides a entitats i consells d’alcaldes per impulsar la coordinació territorial a través de la creació d’enteses locals, comarcals i regionals.

Una primera etapa que es preveu que a partir de l’octubre deixi pas als Debats Ciutadans, la fase més important de participació transversal, en què es podran convocar taules de debat per discutir sobre els principis constituents, ja siguin convocades per les enteses territorials o autogestionades.


Finalment, el projecte té previst cloure’s amb una tercera i última fase anomenada Fòrum Cívic i Social on es sintetitzaran els resultats dels Debats Ciutadans i es presentaran les conclusions al Parlament de Catalunya.

Un projecte que no s’hauria pogut impulsar sense la tasca prèvia d’estudiar les constitucions de tot el món. En aquest sentit, des de Catalunya, s’ha fet molta feina.


LLUÍS LLACH, President del Consell Assessor per al Debat Constituent.


Tot i comptar amb el suport institucional el Consell Assessor ha volgut enviar un missatge molt clar a tots els assistents de la jornada insistint en el fet que el poder real depèn del poble. Per això, en tot aquest procés prèn tanta importància l’associacionisme i el paper de les entitats, uns sectors amb un fort component civil. L’objectiu final, doncs, és aconseguir una important representació per enviar un missatge molt clar a l’exterior.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió