Tret de sortida del Carnaval de Molins de Rei amb el pregó i la fira “Engreixa’t”

La reina del Carnaval XL de Molins de Rei dóna el tret de sortida de la festa del carnestoltes sota una gran expectació. Molts han estat els que no s'han volgut perdre la posada en escena d'aquest divertit i esbojarrat Sèquit Reial.

21 de febrer de 2020

El Carnaval XL de Molins de Rei 2020 ha arribat als carrers de la vila amb el tret de sortida d’ahir dijous, a la tarda, amb el pregó del Sèquit Reial encapçalat pel secretari, Esteve Vilapubilla.

Abans però, la comitiva reial va sortir de la Gòtica, amb la seva extravagant carrossa, amb la intenció d’ocupar l’Ajuntament de la vila. A la plaça els esperaven molinencs i molinenques disposats a seguir el Sèquit Reial amant de la disbauxa. Abans però van entrar a la casa de la vila per apropiar-se del bastó de l'alcaldia i governar el municipi amb una sèrie de principis basats en el divertiment. Després d'aquest cop al govern local i expulsat l'alcalde Xavi Paz, van començar una cercavila pel centre vila buscant reis o reines per al Carnaval XL.

Durant el trajecte, alguns van ser els escollits per ocupar durant uns segons la carrossa reial. Quan la cercavila va arribar al punt de les escales del carrer Major, el sèquit va donar a conèixer un dels moments més esperats, sa majestat 2020.


La reina del Carnaval es va descobrir amb una gran posada en escena sota la grata sorpresa dels presents que veien que la figura reial d'aquest any, seria una dona.

A partir d'aquest moment, la cercavila es va animar encara més amb la carrossa presidia per la reina que va anar saludant a tots els veïns i veïnes que la seguien.


Un cop arribats a la plaça de l'Ajuntament, el Sèquit es va disposar a donar el tret de sortida del Carnaval amb el pregó de festa. Un cop dalt del balcó de la casa de la vila, sa majestat, va donar algunes de les principals consignes per aquests dies de carnestoltes. Es va hissar la bandera i, de forma poc democràtica, es va declarar la República del Carnaval.

Seguidament, el secretari reial, Esteve Vilapubilla, va llegir el pregó inaugural de la festa de la disbauxa i les disfresses. Va explicar les normes que regiran la vila durant aquests dies que, com sempre, tenen com a gran premissa el desenfrè .


PREGÓ Esteve Vilapubilla, Sèquit Reial

Finalitzat el pregó, a la mateixa plaça i en motiu del dijous gras de carnestoltes, es podien trobar diverses parades amb productes típics d'aquesta festivitat com la botifarra d'ou o les coques de llardons. Una fira degustació fruit de la col·laboració d'entitats de la vila ,com la Unió de Botiguers, amb el carnaval molinenc.


A partir d'ara, a Molins de "Reina" comencen una sèrie d'actes amb novetats importants com La nit de la bota que començarà avui divendres des del carrer Folqué a les 9 del vespre. Demà dissabte al matí amb el Carnaval Menut a la plaça de Palau i a la tarda amb la Gran Rua i Ball de Carnaval. Diumenge al matí amb la sortida de El Camell Petit, i a la tarda amb el ball del de El Camell i l'Empaitaculs de El Camell fins al Samaniat a la plaça de l'església. Els dies 24 i 25 de febrer, el Velatori a La Gòtica i el dimecres de cendra, la "Prufessó" de l'enterrament pels carrers del centre vila.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió