STOP Tribut AMB rebutja el tribut metropolità.

STOP Tribut AMB rebutja el tribut metropolità. Els afectats de la plataforma denuncien que és un impost injust, insostenible i poc equitatiu. Per això, demanen que no es calculi d’acord amb el valor cadastral.

17 de gener de 2020


L'1 de gener de 2019, 18 municipis van passar a formar part de la zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona entre ells, Molins de Rei. El canvi però ha suposat la implementació d'un nou impost: el tribut metropolità, que ha causat neguit i preocupació a gran part de la població.

El càlcul de l'impost i la manca d'informació són els motius del rebuig del Tribut Metropolità. Els afectats declaren que "el passat mes d'octubre van rebre el seu rebut sense tenir cap informació ni per part de l'Ajuntament ni de l'AMB."


STOP Tribut AMB, la plataforma que han constituït un grup de molinencs i molinenques retractors d'aquest nou impost, denuncien que el tribut metropolità és injust i discriminatori i reclamen que el seu càlcul no es basi en el valor cadastral dels habitatges.


Tall: ROSA RAVENTÓS, Portaveu de STOP Tribut AMB Molins de Rei.


La plataforma d'afectats pel tribut metropolità també forma de la plataforma unitària en contra d'aquest nou impost que engloba els diversos municipis que han passat a formar part de la primera zona tarifària de l'AMB. A més, considera que l'Ajuntament ha operat irresponsablement i sense empatia.


Des de la plataforma també han manifestat el seu descontentament d'acord amb l'equiparació de serveis amb altres municipis de l'AMB. Consideren que l'impost no es correspon amb els serveis que rep Molins de Rei i és per això, que qüestionen la seva aplicaci


Durant la reunió informativa, també s'ha posat sobre la taula dades del dèficit que tindria l'AMB, els sous d'alts càrrecs de l'administració i del paper de l'Ajuntament del municipi. A més, la plataforma ha aclarit que el seu objectiu a curt termini és anul·lar el rebut del 2019 i que es retorni el seu import a causa d'una manca d'informació i un càlcul, que consideren, mal aplicat.


Per altra banda, també preveuen proposar mocions als grups municipals per l'anul·lació dels acords amb l'AMB fins que es modifiqui el càlcul de l'impost d'acord amb el valor cadastral. Per això, també proposen donar de baixa tots els rebuts de 2020, entre d'altres.

STOP Tribut AMB també pretén organitzar concentracions silencioses a la plaça de Catalunya, davant de l'Ajuntament, cada últim dijous de mes. Dia en què se celebren els plens municipals.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió