Sis intents d’ocupació al municipi en les darreres setmanes

La Guàrdia Urbana ha aturat sis ocupacions a diferents parts del municipi en les darreres setmanes. Nous casos que se sumen a l’onada d’ocupacions que ha viscut el municipi durant l’últim any, alguns d’ells carregats d'episodis de violència
L'Ajuntament informa de sis intents més d'ocupació que se sumen a la onada en la que s'ha vist immers el municipi des d'inici d'any. Les temptatives, algunes d'elles en mans de reincidents, s'han produït a zones com el barri del Canal, el Centre Vila i a la carretera en immobles sense ús en mans d'entitats bancàries i han estat aturades per la Guàrdia Urbana seguint l'alerta del veïnat.


Aquesta onada d'ocupacions va començar abans del confinament, quan es van ocupar dos pisos del carrer Major. Un tercer va ser ocupat mentre estàvem confinats. Els ocupants dels immobles van protagonitzar episodis de violència al llarg dels mesos de confinament, enfrontaments amb persones externes i detencions per baralles.

El malestar del veïnat i la preocupació creixent dels comerciants de la zona per pèrdua de clients van rebre com a resposta la instal·lació d'un dispositiu policial a la zona i, a finals d'agost, l'ajuntament va tapar i precintar un dels immobles ocupats al carrer major, el número 35. A més, el col·lectiu Okupa de Molins de Rei es va voler desmarcar d'aquests incidents en un comunicat apel·lant als seus interessos de caire crític, social i autogestionat.


Des d’aleshores hi ha hagut més intents d’ocupació al llarg dels mesos d’estiu i ara s’hi sumen aquests sis intents en les darreres setmanes.


Un seguit de casos que van més enllà del centre-vila i, de fet, més enllà del municipi.

N’hi ha qui ho categoritza com un derivat d'una situació de pobresa i manca d'habitatge accentuada per la pandèmia, tot i que part dels intents d’ocupació són per part de persones reincidents procedents dels immobles precintats del Carrer Major.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió