S’homenatja l'activista veïnal Vicenç Fernández

La carpa de Riera Mariona va acollir el passat 10 d’octubre l’homenatge a Vicenç Fernández, mort el passat 27 de març a causa del coronavirus. L’Associació de Veïns del Canal, organitzadora de l’acte, ha iniciat una recollida de signatures perquè un espai del barri porti el nom de Vicenç Fernández.L’homenatge a Vicenç Fernández, organitzat per l’Associació de Veïns del barri del Canal, el seu barri, i a qui es va dedicar en cos i ànima, va començar amb aquestes paraules de l’homenatjat i que reflecteixen molt bé el tarannà d’aquest marbellí-molinenc, català-andalús o com ell mateix es definia, sentimentalment, 50% andalús i 50% català però socialment cent per cent català.


Amb el seu peculiar accent català, la seva bonhomia, amabilitat, educació i persistència en Vicenç aconseguia, pel seu barri, pràcticament tot allò que es proposava. Era conegut, no només al Canal, sinó a tota la vila, ja que estava molt implicat en la vida cultural i associativa.


Mort el passat 27 de març de coronavirus, la seva pèrdua ha deixat un gran buit entre els seus amics, coneguts i família.


Ens ho expliquen:


ROSA RICART, vídua de Vicenç Fernández


LLUÍS CARRASCO, amic de Vicenç Fernández


JOSEP LLUÍS BLAZQUEZ, membre de Som de l’Havana


MONTERRAR RAMÍREZ, presidenta de l’associació


L’acte d’homenatge, conduït per la seva amiga Maribel Rodríguez, va comptar amb la intervenció de Lluís Carrasco, un dels artífexs de la famosa paella del barri i que enguany, coses del destí, havia de ser la darrera que feia en Lluís i el seu grup d’amics abans de passar el relleu al club de petanca del barri que són els qui han de continuar amb aquesta tradició i en la que el Vicenç, per descomptat, hi estava molt implicat. La COVID-19 no ha permès que aquest any es pogués fer la paella.


Son de l’Havana i Íngrid i en Llorenç, artistes que mai han fallat en les festes del barri quan els hi demanava en Vicenç, hi van posar la nota musical.


La seva vídua, Rosa Ricart, va pujar a l’escenari per agrair l’organització de l’homenatge i totes les mostres de suport i de condol que ha rebut per part d’amics i coneguts del Vicenç.

L’acte, que es va fer respectant totes les mesures sanitàries i amb inscripció prèvia per poder-hi assistir com a públic, va cloure amb una traca llançada per l’Enxuscat.


En Vicenç Fernández va néixer a Marbella, a la província de Màlaga, un 30 d’agost de 1942.

Amb 20 anys va arribar a Molins de Rei. Tal com ell explicava, de seguit es va enamorar de la vila però sobretot de la Rosa Ricart, el seu amor, la seva amiga, la seva companya i amb qui ha compartit un projecte de vida que li ha donat 2 fills, en Joan i la Montserrat i 4 nets, Nin, Pau, Jana i Tània.


En Vicenç va començar treballant de pintor. Després va treballar en una fàbrica de manufactures de Sant Andreu de la Barca, a la fàbrica Exin de la vila i en una empresa de Castellbisbal on feien endolls. Treballant aquí va tenir un accident laboral que li va provocar una invalidesa. En no trobar feina adequada a la seva formació va treballar, durant uns mesos, com a conserge a l’escola Ferran Agulló i més endavant com a vigilant de pati de l’escola Sant Miquel, la coneguda popularment com Els Padres. El seu bon caràcter i paciència, va fer que fos molt estimat per tota la mainada amb qui tractava.


Veí del barri del Canal des del 1972 en Vicenç va estar al capdavant de totes les lluites veïnals per aconseguir millores pel seu barri i durant 14 anys va ser president de l’Associació de Veïns del Canal, entitat a la que sempre hi ha estat vinculat fent diferents funcions a la junta directiva.


Home inquiet i actiu també va estar molt implicat en el bàsquet on va formar part de diferents juntes directives tant als Padres com al Club Esportiu Molins de Rei.

Un 27 de març, en ple confinament i immersos en el pic més alt de la pandèmia, en Vicenç Fernández ens deixava, però ho feia amb un desig.


Així ho confirmen:


ROSA RICART, vídua de Vicenç Fernández


MONTERRAR RAMÍREZ, presidenta de l’associació


Amb la continuïtat de l’Associació de Veïns assegurada, l’actual junta directiva de l’entitat ha iniciat una recollida de signatures perquè uns dels espais interiors dels blocs de pisos del barri del Canal, en concret el que hi ha entre el local de l’Associació de Veïns i el local del Centre Cívic, porti el seu nom. D’aquesta manera el llegat d’en Vicenç Fernández perdurarà per sempre més a la seva vila d’adopció.


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió