Recordem a Josep Vinyets, el fundador de la colla gegantera a la vila

Josep Vinyets, el primer president i el fundador de la colla gegantera de Molins de Rei, ens ha deixat durant aquests darrers mesos de pandèmia. Recordem el seu pas per la vila, que ens ha apropat a una tradició emblemàtica, i que sembla tenir assegurada la seva continuïtat a Molins de Rei

Aina Sanllehí Galera / 22 d'octubre de 2020Durant els mesos de pandèmia, ens han deixat una quarantena de persones de la vila, personatges com en Vicens Fernández, en Sento Masià o en Josep Vinyets, el fundador de la colla gegantera de Molins de Rei.


I el cas és que els gegants a Molins hi són des de fa molts anys, però colla gegantera no sempre ha estat com ho és actualment. Inicialment, es tractava d'un grup de portadors que rebien una retribució econòmica de l'Ajuntament.


No va ser fins el 1985, quan gràcies a la figura de Josep Vinyets, va ser fundada la Colla Gegantera de Molins de Rei com a entitat entitat social, cultural i associativa sense ànim de lucre.


El 2013 la colla gegantera va retre homenatge als cent anys d'història dels gegants a Molins amb l'edició d'un llibre que recollia les vivències i fets històrics d'una tradició, que sembla que té assegurada la seva continuïtat i que s'ha convertit i segueix sent l'activitat predilecta de cada Festa Major de la vila.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió