Quin és l'escenari post-eleccions a Molins de Rei?

El PSC ha guanyat les eleccions assolint 7 regidors en una jornada electoral marcada per l'èxit de participació


Les eleccions municipals a Molins de Rei han comptat amb una gran participació. En concret del 70,25% del cens, un 7,08% més que el 2015. Durant tota la jornada hem vist com els molinencs i molinenques omplien els col·legis electorals.


Així doncs col·legis com l’Alzina, la Sínia i l’Escola el Palau han omplert les seves aules durant tot el dia amb un anar i venir constant de votants, regalant-nos moments que ja es podrien considerar universals de tota jornada electoral: els pares delegant el vot als més menuts, apoderats de diferents partits vigilant les meses i vocals i presidents destapant les urnes per deixar pas al vot dels participants.


Votants que s’han pres el seu temps per agafar la seva papereta, ja que aquesta vegada les taules estan repletes de moltes opcions. I finalment arriba l’hora de votar. Alguns públicament i d’altres que han preferit fer-ho darrere les cortines fins que ha arribat l’hora del tancament de portes i el recompte de vots. A l’escola El Palau la feina s’ha repartit en tres aules diferents.


Així, mentre algunes meses han decidit comptar els vots ells mateixos, d’altres han optat per demanar ajuda per obrir els sobres i agilitzar el procés. Sobres i sobres acumulats al terra mentre es comencen a anotar els primers resultats. Un procés que s’ha allargat fins quarts de dotze de la nit, quan l’Ajuntament ha començat a tenir la imatge completa dels resultats.


El Partit Socialista de Molins de Rei ha guanyat les eleccions. La formació encapçalada per Xavi Paz ha aconseguit els millors resultats dels últims anys emportant-se set regidors. Així, Junts per Molins deixa de ser la força més votada. Perd dos regidors i es queda amb quatre. Els segueixen ERC, que en aquest cas ha guanyat un regidor i tindrà quatre representants a l’Ajuntament. Pel que fa a la candidatura d’Unitat Popular perd un regidor i entren amb tres. En canvi les formacions Molins Camina, Molins En Comú i Ciutadans es mantenen amb el mateix regidor que van guanyar el 2015, tot i haver obtingut més vots que les eleccions anteriors.


I és que aquestes municipals han comptat amb una àmplia participació i també amb moltes candidatures. Algunes d’elles però, no han assolit entrar a l’Ajuntament. Aquest és el cas de Molins de Rei per la República – Primàries per Catalunya, que ha obtingut prop de 440 vots. O el moviment 15 Arcades, que també s’ha quedat a les portes del consistori amb 346 vots. Pel que fa el PP, ha obtingut poc més de 260 vots i tampoc comptarà amb cap regidor.

Ara bé, qui podrà governar Molins de Rei? El pacte més fàcil seria el pacte sociovergent amb ja antecedents a la vila que sumaria onze regidors. A més, sembla que les dos formacions es podrien posar d’acord:


XAVI PAZ, cap de llista PSC.


RAMON SÁNCHEZ, cap de llista Junts per Molins.


Tot i això, Xavi Paz va ressaltar que segons les seves preferències ell apostaria per un govern d’esquerres.


XAVI PAZ, cap de llista PSC.


Una possibilitat, però, que sembla molt difícil per la negativa de les forces polítiques d’esquerres a negociar amb el partit socialista.


Una altra opció seria que es conformés un govern independentista com el dels últims dos anys a la vila entre Junts per Molins, ERC i la CUP. Un escenari, però, també difícil ja que la formació anticapitalista ha defensat durant tota la campanya electoral que ells s’oposarien a un govern convergent.


JOSEP RAVENTÓS, número tres CUP Molins.


Així doncs, els molinencs i molinenques encara hauran d’esperar uns dies per veure com es conforma el govern.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió