Poema de Nadal de Sagarra a l’Església de Santa Creu d’Olorda

Es recita El Poema de Nadal de Josep M. De Sagarra a l’ermita de Santa Creu d’Olorda a càrrec de l’actor, Pere Raich i amb l’acompanyament de les cantants, Cèlia Prats i Montserrat Toran. El grup d’ecoparròquia de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei va organitzar aquest recital nadalenc a la preromànica església de Santa Creu, administrada des del 2016 per un mossèn de Molins de Rei.

22 de desembre de 2019 Molins de Rei Televisió

Dins aquest marc de les festes nadalenques, es va poder gaudir el passat 21 de desembre al migdia, des de l’ermita preromànica de Santa Creu d’Olorda, de El Poema de Nadal de Josep M. De Sagarra, recitat per l’actor molinenc Pere Raich que uns dies abans ho havia fet també des de la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei.

L’ermita pertany al Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona des de que el 1916 va desaparèixer el municipi de Santa Creu d’Olorda. 100 anys després, el 2016, l’Ajuntament de Molins de Rei reclamava amb una moció que formés part del municipi donat els seus vincles històrics amb Molins. La petició es va estancar però des del mateix any, l’església va passar a ser administrada per un mossèn molinenc. Alguns actes de caire religiós de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei, per tant, se celebren en aquest vestigi històric emmarcat en plena Serra de Collserola.

FRAGMENT Pere Raich, actor

El recital entorn a l’obra de Sagarra, va estar organitzat pel grup d’ecoparròquia de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei i va gaudir de l’acompanyament musical de les cantants molinenques, Cèlia Prats i Montserrat Toran.

FRAGMENT Montserrat Toran i Cèlia Prats, cantants

La representant de l’entitat d’ecoparròquia, Maria Bargalló, va ser l’encarregada de presentar l'acte, que una vegada més va voler retre homenatge a l’obra dramàtica que Sagarra va escriure el 1931 per fer transportar al lector a un altre món en aquestes dates nadalenques tan significatives.

Una oda al Nadal dividida en quatre cants i un final que es caracteritza per no haver-se quedat només amb el missatge cristià.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió