Mor l'artista Sento Masià, pintor referent declarat fill adoptiu de la vila el 2017

Mor l'artista Sento Masià, pintor referent a nivell local i nacional declarat fill adoptiu de la vila el 2017 pel seu compromís sempre amb el municipi i amb la cultura molinenca.

5 d'abril de 2020

Mor l'artista Sento Masià, pintor referent a nivell local i nacional, declarat fill adoptiu de la vila el 2017 pel seu compromís sempre amb el municipi i amb la cultura molinenca.

"Sento Masià és un referent a Molins de Rei, a Alcoi, a Catalunya a l'estat, a Europa,... és un referent pictòric... per mi sempre ha estat una influència i amb els anys també hem estat amics..." : així definia l'artista molinenc Toni Moreno al seu amic fa un any, durant la presentació dels dos primers volums de l'antologia de Sento Masià.


Masià va nèixer el 1940 a Alcoi però va afincar-se a la vila el 1971. Durant aquests anys va exercir la seva carrera pictòrica a més de professor de dibuix a l'institut Lluís de Requesens, d'on en va ser director; sense deixar mai de banda, però, el contacte amb la seva ciutat natal, Alcoi.


Les xarxes socials s'han omplert per recordar aquesta figura estimada a la vila i a altres punts del territori català. L'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, també feia ressò de la notícia recordant la tristor del món cultural per aquesta pèrdua i el projecte sobre una retrospectiva que volien presentar al maig, i que es farà igualment en homenatge a la seva figura.


Molinencs i molinenques han volgut posar de relleu des dels seus perfils de les xarxes socials, obres de carrer emblemàtiques del municipi que va pintar com la façana de la llibreria Barba, una singular finestra que tots els vilatans tenim present. També va col.laborar en espais com el racó de l’Ovidi, el bulevard de la Federació Obrera, els jardins de la piscina, i la llar d’infants El Tambor. Fou cofundador de l’escola de Belles Arts de Molins de Rei, de l’Espai Molí i del col·lectiu artístic ENCAIX.


Al llarg de la seva trajectòria professional, Sento Masià, va col·laborar amb artistes, cantautors, poetes i pensadors com Enrique Iriarte, Ovidi Montllor, Vicent Estellés i molts altres. Un personatge que quedarà en la història del municipi i que des d'aquí hem volgut recordar per tot el que va a aportar a la cultura del país i de la vila.

#Molinscovid19

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió