Molins de Rei rebutja la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Els grups municipals han votat en contra de la supressió dels jutjats de violència masclista, una proposta del TSJC per, segons diuen, falta d’activitat. El plenari de Molins de Rei considera que fer comarcals els jutjats especialitzats en aquest tipus de violència dificulta denunciar a les víctimes.

10 de febrer 2020


L’Ajuntament de Molins de Rei rebutja la proposta del Tribunal Superior de Justícia respecte convertir en comarcals alguns jutjats especialitzats en violència de gènere. Els grups municipals lamenten que la justificació d’aquesta proposta sigui la falta de casos i denúncies.


Tall: GERARD CORREDERA, Molins En Comú.

Tall: NÚRIA GARRIGA, ERC Molins de Rei.

Tall: JESSICA REVESTIDO, Regidora de Feminismes i Alliberament LGTBI.

Tall: ANA AROCA, Molins Camina-Podem.

Tall: ESTEFANIA CASTILLO, CUP Molins.

Tall: RAMON SÁNCHEZ, Junts per Molins.


Altres municipis com Esplugues, el Prat de Llobregat o Rubí també s’han oposat a la descentralització dels jutjats de violència masclista. I és que, la proposta, destaquen, dificulta la proximitat en el procés de denúncia a les víctimes de violència de gènere, que és un dels motius pels quals la Llei Orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere a cada jutjat.

La moció conjunta ha estat aprovada gairebé per unanimitat. Ha faltat el vot de la regidora de Ciutadans, Laia Cassauba, que s’ha absentat del ple.


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió