Molins de Rei inaugura 'Margarida Xirgu: l'actriu i la dona'

"Està molt bé que la gent vingui a veure si s'impregnen de la seva energia."

- Ester Bartomeu, Comissaria de l'exposició.


A través de fotografies, cartes, peces cinematogràfiques o inclús uns auriculars per escoltar poesia. Molins de Rei ha recordat a Margarida Xirgu, una de les actrius més importants del segle XX. Ho ha fet amb l’exposició ‘Margarida Xirgu: l’actriu i la dona’ que acollirà la Biblioteca El Molí fins al proper dia 1 d’octubre.


ESTER BARTOMEU, Comissaria exposició ‘Margarida Xirgu: l’actriu i la dona’


TONI CABRÉ, Subdirector de Promoció Cultural de la Generalitat.


La mostra, que ha estat impulsada des del departament de Cultura de la Generalitat en celebració dels 50 anys de la mort de l’artista, repassa doncs la seva trajectòria i redescobreix altres vessants de la seva vida.


ESTER BARTOMEU, Comissaria exposició ‘Margarida Xirgu: l’actriu i la dona’


Ester Bartomeu, comissaria de l’exposició, també ha explicat que ha procurat incloure altres dones que, igual que Margarida Xirgu, es van interessar pel món polític, social, cultural i, en definitiva, intel·lectual i van ser per això, apartades.


ESTER BARTOMEU, Comissaria exposició ‘Margarida Xirgu: l’actriu i la dona’


En aquest sentit, la regidora de cultura, Ainoa García, també ha destacat la frase “la lucha siempre tiene atractivo”, que va dir Xirgu, per recordar la importància de la lluita feminista.


AINOA GARCÍA, Regidora de Cultura Molins de Rei.


Per la seva part, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha lamentat que Margarida Xirgu fos perseguida per les seves idees i hagués de marxar a l’exili. En aquesta línia, ha advertit del paper de la cultura.


XAVI PAZ, Alcalde Molins de Rei.


A l’acte també hi ha assistit la família de Margarida Xirgu, que ha col·laborat en la conformació de la mostra itinerant. La qual recorrerà les quatre províncies catalanes a través de la xarxa de biblioteques municipals. Es podrà visitar, en aquest ordre, a Molins de Rei, Reus, Blanes i Lleida. Finalment però, els responsables preveuen traslladar-la Sud Amèrica i finalitzar-la a Montevideo, on va morir l'artista.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió