Més de 400 manifestants protesten en contra la sentència del procés

"Lluny de cap penediment, ho tornarem a fer i ho farem junts. Sense deixar-nos a ningú pel camí."

- Teresa Llopart, coordinadora d'Òmnium Cultural Molins de Rei.

16 d’octubre de 2019, tercer dia de protestes continuades arreu del país des que el Tribunal Suprem de Justícia va fer pública la sentència del procés, en la qual dicta 99 anys i mig de presó pels líders independentistes. També, aquest mateix dia es compleixen dos anys des de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.


A Molins de Rei, s’han mobilitzat uns quatre centenars de persones en una manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. La protesta ha començat a vuit de la tarda a la plaça de Catalunya i s’hi han cridat diverses consignes. Entre elles, “llibertat”, “fora la justícia espanyola” o “ni un pas enrere”.


La concentració davant de l’Ajuntament s’ha iniciat amb la lectura de la carta que va difondre Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, el dia de la sentència. Es titula “la reincidència, l’única resposta possible” així, fa una crida a la mobilització popular no violenta. També, fent referència a exercir els drets que s’han condemnat. Destaca doncs, el dret a la protesta, a decidir i a l’autodeterminació.


TERESA LLOPART, coordinadora Òmnium Cultural Molins de Rei.


L’ANC Molins de Rei ha llegit l’apunt d’Esther Vera, directora del diari Ara, titulat “Què és el que no entenen?”. Un article d’opinió carregat d’ironia relatiu a la banalització del delicte de sedició i a la falta de comunicació entre l’Estat espanyol i els sobiranistes. De fet, l’escrit diu, textualment “Avui la resposta és al carrer i la distància és cada dia més gran”.


JOSEP MIQUEL HERMOSO, coordinador de l’ANC a Molins de Rei.


Després de les lectures, els manifestants han cantat ‘Els Segadors’ seguit d’altres lemes com “llibertat presos polítics”, “fora les forces d’ocupació” o “no és justícia és venjança”. Consignes que han seguit mentre recorrien els carrers del centre vila. També s’hi han escoltat d’altres a favor de la independència o “els carrers seran sempre nostres”.


La manifestació, que ha tornat a arribar a la plaça de Catalunya, ha seguit amb la repartició d’aquests cartells amb diferents missatges. La majoria fan crida a la mobilització ciutadana. De fet, en aquesta línia, l’ANC ha recordat que s’estan desenvolupant les Marxes per la Llibertat. Unes caminades per les carreteres catalanes que pretenen recórrer 100 quilòmetres en tres dies –dimecres, dijous i divendres– i que confluiran doncs, el dia 18 a Jardinets de Gràcia. El lloc on està convocada la manifestació a les cinc de la tarda.


Segons ha explicat Hermoso, els molinencs i molinenques que vulguin participar en aquestes marxes podran fer-ho anant divendres a les 9 del matí a la plaça de la Llibertat, on s’uniran amb la marxa que començarà a les 7 a Martorell.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió