Més de 100 participants a la 9ª Milla de la Candelera del Club Atletisme Molins

Els esportistes del Club Atletisme de Molins, de clubs de municipis de l'entorn i participants per lliure, van fer possible la 9a edició de la Milla de la Candelera amb més de 100 corredors i corredores. Un esdeveniment esportiu que com cada any se celebra dins el marc de la Fira de la Candelera per atraure als joves de la vila a aquest esport.


19 de gener de 2020

Una milla és una unitat de mesura molt utilitzada al Regne Unit, equival a 1.609 metres. A finals del segle XIX es van començar a popularitzar aquestes curses atlètiques entorn aquesta distància que s’ha adaptat a Europa amb el sistema mètric internacional. Fa nou anys el Club Atletisme de Molins va voler organitzar un esdeveniment esportiu entorn a aquestes curses sobre asfalt i que alhora estigués emmarcada dins del programa de La Fira de la Candelera.


La Milla de la Candelera, per tant, naixia perquè corredors i corredores del club d’atletisme de la vila i de clubs de municipis del voltant, junt amb participants que s’haguessin inscrit prèviament, poguessin competir fent un dels esports que més els hi agrada.

El circuit és d’anada i tornada pel passeig del Terraplè i té una volta de 536 metres, tenint la sortida i l’arribada al mateix punt, davant de la plaça llibertat.

Les curses van començar a les 11 del matí del passat diumenge 19 de gener, amb les curses OPEN, a continuació i fins la 1 de migdia, van anar sortint la resta de categories des de la Màster fins a la Mini.


Des de l’organització expliquen que l’objectiu principal pel qual es va crear aquest esdeveniment esportiu, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament molinenc, és el d’atraure als més joves a la pràctica de l’atletisme, donat que és un format molt atractiu. Actualment el club té una cinquantena d’atletes en categories de promoció, i des de fa un any, compten amb joves acollits de Can Santoi fruit de la col·laboració amb la Fundació Diagrama.


Les curses que apleguen més públic cada any són les infantils, les dels més menuts. Familiars i amics animaven aquests participants, futurs esportistes molinencs.


Al finalitzar les curses, el Club Atletisme Molins emplaçava als assistents a participar a la desena edició de l’any que vinent i desitjava una bona 169a Fira de la Candelera.


L’alcalde, Xavi Paz, el regidor Alejandro Herrero i la presidenta del club, Cristina Vila, van ser els encarregats de fer el lliurament de les medalles als tres primers classificats en les diverses categories. Els premis especials van ser per Aina Vernetta, guanyadora absoluta de la Milla, Alícia Calomardo millor atleta local femení i Joan Torelló, guanyador absolut de la Milla i millor atleta local masculí.


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió