Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2019 Molins de Rei Televisió

Lletres per tothom, el curs d'alfabetització del català per persones nouvingudes

"Catalunya és un dels països d'Europa on la percepció de la diversitat és més positiva i on el nivell de convivència és molt bo"

- Oriol Amorós, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.Lletres per tothom és un programa per a l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger. La iniciativa, impulsada des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i la Federació d’Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes, també ha arribat doncs, a Molins de Rei.


Així, amb motiu del final de curs, el secretari Oriol Amorós, ha repartit diplomes a una vintena de mares marroquines que estan aprenent la llengua catalana.


ORIOL AMORÓS, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.


Des de la Generalitat destaquen que erradicar l’analfabetisme és imprescindible en una societat democràtica. I que d’aquesta manera, totes les persones que hi conviuen gaudiran dels mateixos drets i de les mateixes capacitats per defensar-se.


I és que, afirmen que el programa vol evitar que l’origen sigui la causa de cap discriminació i per això, és també un procés de coneixement de les institucions catalanes. En especial, l’educativa.


ORIOL AMORÓS, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.


En aquest sentit, ressalten que calen polítiques d’igualtat i d’inclusió per fomentar la interacció i així, reconèixer i conèixer els múltiples avantatges de la migració.