Lletres per tothom, el curs d'alfabetització del català per persones nouvingudes

"Catalunya és un dels països d'Europa on la percepció de la diversitat és més positiva i on el nivell de convivència és molt bo"

- Oriol Amorós, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.



Lletres per tothom és un programa per a l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger. La iniciativa, impulsada des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i la Federació d’Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes, també ha arribat doncs, a Molins de Rei.


Així, amb motiu del final de curs, el secretari Oriol Amorós, ha repartit diplomes a una vintena de mares marroquines que estan aprenent la llengua catalana.


ORIOL AMORÓS, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.


Des de la Generalitat destaquen que erradicar l’analfabetisme és imprescindible en una societat democràtica. I que d’aquesta manera, totes les persones que hi conviuen gaudiran dels mateixos drets i de les mateixes capacitats per defensar-se.


I és que, afirmen que el programa vol evitar que l’origen sigui la causa de cap discriminació i per això, és també un procés de coneixement de les institucions catalanes. En especial, l’educativa.


ORIOL AMORÓS, Secretari Igualtat, Migracions i Ciutadania Generalitat.


En aquest sentit, ressalten que calen polítiques d’igualtat i d’inclusió per fomentar la interacció i així, reconèixer i conèixer els múltiples avantatges de la migració.



Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió