Les obres de millora de l’estació de Molins de Rei posen la data d’inici al tres de febrer

Renfe inicia les obres de millora de l’estació d Molins de Rei que permetrà que l’estació sigui totalment accessible.

31 de gener de 2020

Les obres d’accessibilitat i millora de l’estació de Molins de Rei estan a punt de començar. Finalment serà el dia 3 de febrer quan s’iniciaran, ja que s’han endarrerit unes setmanes per tenir la Fira de la Candelera sense afectació. Avui, doncs, s’ha celebrat una roda de premsa per fer públiques les principals afectacions que comportarà tot el procés.


Tall: XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.

Les obres tindran un termini d’execució de 14 mesos de durada a partir del proper dilluns quan l’empresa constructora comenci a aportar material. Es tracta d’una inversió de 5 milions d’euros, la més important dels últims trenta anys que ha fet el govern espanyol a Molins de Rei i que té com a objectiu final millorar-ne l’accessibilitat i incrementar la capacitat.


Pel que fa a la cronologia el projecte constarà de quatre fases. La primera, que tindrà un termini de 4 mesos, es centrarà en l’actuació principal del vestíbul que es repensarà com una nova zona d’atenció i informació al viatger. La segona, que en durarà 11, incidirà en el pas inferior i la construcció dels quatre futurs ascensors (un que substituirà la plataforma elevada i tres per a les noves andanes). Per a mantenir la mobilitat mentrestant es construirà una passarel·la elevada provisional. La tercera fase, la fita més important, serà el treball de desplaçament de vies, necessari per tal de tenir les futures andanes de 200 metres que comptaran amb quatre posicions de tren. I finalment hi haurà una fase final de retocs finals d’obra.


Entre les principals actuacions també es preveuen l’adequació i renovació de les escales, una nova pavimentació i configuració de la vorada, adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes i noves marquesines.

Pel que fa a la mobilitat, la cara més crítica de cara a l’usuari serà la reducció de servei de les línies R1 i R4.


Tall: MAITE CASTILLO, Directora de Rodalies Catalunya.


Quant a les afectacions concretes de veïnatge es durà a terme properament una reunió informativa al barri de les Conserves per explicar les actuacions més directes que afectaran els veïns d’entorn de Rodalies. Per a més informació en general a partir de la setmana que ve es repartiran fulletons informatius a la mateixa estació.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió