Les jornades agràries de Candelera Natura, una mostra que la Fira no oblida les seves arrels

Els pagesos de l’entorn segueixen tenint un paper molt important a La Candelera de Molins de Rei tot i la globalització del segle XXI i una mostra del recolzament de la Fira cap a aquest sector, són les jornades tècniques agràries que tenen lloc per aquestes dates.

29 de gener de 2020

Jornada pràctica als camps de Can Fisas

Candelera Natura és un dels pilars de la Fira , fent honor als seus inicis, allà per mitjans del segle XIX. Els pagesos de l’entorn segueixen tenint un paper molt important a La Candelera tot i la globalització del segle XXI i una mostra del recolzament de la Fira cap aquest sector del camp, són les jornades tècniques agràries que tenen lloc per aquestes dates al local de la fundació agrària i als camps de Can Fisas.


El dimarts 28 de gener a la tarda s’oferia una sessió teòrica presentada per l’alcalde de la vila, Xavi Paz, i pel president de la Fundació agrària de Molins de de Rei, Joan Castellví. Sota el títol “Eines i màquines per al conreu de finques de dimensions mitjanes i petites” es va oferir una sessió teòrica a càrrec d’Àlex Hervàs, tècnic d’Agroingenium-Sagevi i Gilad Buz, tècnic d’Aurora Agrícola. Seguidament es va oferir una altra sessió teòrica, aquesta, sobre les Agrupacions de Defensa Vegetal i el seu funcionament i els avantatges de pertànyer-hi a càrrec de Xavier Pérez, tècnic de l’ADV del Baix Llobregat.


L’endemà al matí li tocava el torn a la demostració de camp. Una demostració de maquinària amb eines per al control mecànic de l’herba en conreus hortícoles, per tal de començar a deixar enrere, així, tècniques antigues i més nocives pel medi ambient, com és l’ús dels herbicides. Cada vegada hi ha més interès pel desherbatge mecànic, com alternativa a aquests productes químics. Des del departament d’agricultura de la Generalitat es comença a donar a conèixer aquests nous sistemes i Candelera Natura s’hi afegeix, fent palès l’interès perquè la Fira s’adapti a les inquietuds actuals entorn a la sostenibilitat.


Recordar que dins d’aquest marc de Candelera Natura, el dissabte i diumenge, matí i tarda, 1 i 2 de febrer, tindran lloc els tallers d’horta i d’herbes aromàtiques i d’hort a casa al carrer Foment per a infants; tot i que, enguany, s’incorpora la novetat de dues sessions per adults. Se segueix una any més amb els tallers de Granja, al pati de la fundació agrària dins del marc de la mostra de bestiar.

Per últim, recordar el lliurament dels premis del tradicional Concurs de Planter que es farà el dissabte 1 de febrer a dos quarts de dues del migdia a les escales de l’Església i que com cada any premia aquells que fan possible la fira del planter i la jardineria, la fira, per tant, amb més història de la nostra fira de fires.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió