Molins de Rei i les mostres de solidaritat durant el confinament pel Covid-19

El confinament dels molinencs i molinenques després de 15 dies des de l'inici de l'estat d'alarma, no deixa de banda la solidaritat dins aquest context per frenar el Covid-19. Creu Roja lliura a domicili aliments de primera necessitat als col·lectius més vulnerables, particulars de la vila amb impressores 3D fan mascaretes i els balcons del municipi s'omplen cada dia a les 8 del vespre per aplaudir als sanitaris. Per altra banda, l'Associació GUEOPIC demana empatia cap a les famílies amb infants amb autisme.

30 de març de 2020


El confinament dels molinencs i molinenques després de 15 dies des de l'inici de l'estat d'alarma, no deixa de banda la solidaritat dins aquest context per frenar el Covid-19. Creu Roja lliura a domicili aliments de primera necessitat als col·lectius més vulnerables de la comarca, particulars de la vila amb impressores 3D, des de casa, fan mascaretes i els balcons del municipi s'omplen cada dia a les 8 del vespre per aplaudir la feina del personal dels centres sanitaris i alhora posar un toc de música al silenci dels carrers.


Des de que va començar l'estat d'alarma els veïns i veïnes de la vila, només han sortit al carrer per comprar aliments de primera necessitat o per treball. Protecció civil recorda als vilatans les normes per prevenir contagis de la mateixa manera que la guàrdia urbana del municipi.


Des del Centre d'Atenció Primària de la vila es dóna suport telefònic a aquells molinencs que tenen algun símptoma lleu i l'Ajuntament actualitza diàriament la informació entorn aquest context a través del seu web amb informació de servei i telèfons d'interès.

Dins d'aquest marc, trobem col·lectius vulnerables, sobretot gent gran, que no pot sortir a comprar, per aquest motiu Creu Roja Baix Llobregat centre està oferint un servei d'entrega de productes de primera necessitat a domicili, amb el recolzament d'empreses que col·laboren amb donacions.


Però una de les cares invisibles d'aquest confinament ens la volgut mostrar Dani Andreu capdavanter de l’Associació molinenca GUEOPIC, amb la que ha donat a conèixer la situació d'infants amb dificultat comunicativa com el seu fill, que no surt de casa tot i que les persones amb autisme poden fer-ho durant aquest confinament. Andreu explicava, fa dos dies, els motius a través de les xarxes socials.


DANI ANDREU, Associació GUEOPIC

Un dels col·lectius que també estan patint molt aquesta situació són els residents i treballadors de la Clínica i també la Llar d'Avis Josep Mestre de Molins de Rei, els quals compten cada dia al vespre amb el caliu dels aplaudiments per part de la Policia Local i Protecció Civil de la vila davant dels seus centres.


Uns professionals que davant de la problemàtica de la manca de material sanitari com mascaretes, han comptat amb la solidaritat de particulars de la vila amb impressores 3D que englobats de forma espontània per comarques, estan fent mascaretes des de casa perquè siguin repartides pels centres sanitaris del municipi i col·lectius que ho necessitin. Un patró de model de visera homologat que els aficionats a aquestes impressores es van poder descarregar i que elaboren amb material propi i plàstics dn4.


La solidaritat cap a les treballadores i treballadors dels centres sanitaris es fa palesa, sobretot, cada dia a les 8 del vespre quan els balcons de la vila s'omplen de molinencs i molinenques que aplaudeixen, de forma conjunta, com a mostra de suport a aquest col·lectiu castigat pel Coronavirus. Alguns ho fan amb música per tal d’alleugerir aquest confinament que va sumant dies.

#Molinscovid19


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió