La promotora del sector les Licorelles haurà de respectar l'entorn de la Riera de Vallvidrera

El gabinet jurídic dóna el vistiplau per a la continuació de les obres del polígon de Les Licorelles. L'Ajuntament, però, posa com a condició a l'empresa constructora Goodman un projecte de recuperació ambiental que inclourà el tram de la riera de Vallvidrera.

Després de mesos de tràmits i algun entrebanc l'empresa promotora de la rehabilitació del sector de les Licorelles Goodman ha presentat finalment el seu projecte a l'Ajuntament de Molins de Rei.

El projecte, que es va iniciar el 2017, i que ha tingut com a interlocutors a tres alcaldes, es va veure afectat durant el confinament per l'aturada de les obres i per una manifestació per part de la plataforma STOP Licorelles, que en reclamava l’aturada immediata per causar un enorme al parc de Collserola. Davant d'aquestes acusacions, i a proposta de dos grups de l'oposició, l'Ajuntament va decidir crear al mes de maig una comissió de seguiment d'obres que va derivar també en la contractació d’un gabinet jurídic extern. Finalment l'informe jurídic del gabinet resolia que les obres s'ajustaven a la legalitat.


Ignacio Garcia, representant de l'empresa promotora Goodman


De fet, i com va demanar l'Ajuntament, l'empresa s'ha compromès a incorporar al projecte un estudi de regeneració vegetal i la creació d'un nou camí d'ús públic per arribar a la masia de can Rabella per a vianants i ciclistes i que també servirà d'accés al Parc de Collserola. També es preveu fer millorar la circulació interna del polígon amb una nova rotonda que en un futur servirà per connectar Molins amb el Papiol.


Ignacio Garcia, representant de l'empresa promotora Goodman


La visió del Parc Natural de Collserola respecte el projecte és positiva i en aquest ho veuen com el pas definitiu per convertir un problema en oportunitat.


Marià Martí, director gerent del Parc de Collserola


En aquest sentit, des de la direcció del parc s'han posat d'exemple altres espais degradats de la zona que amb la seva transformació s'han renovat com ara el Parc de Canaletes de Cerdanyola, Can Collàs de Montcada i Reixach o bé el Túnex de Sant Just.


Marià Martí, director gerent del Parc de Collserola


El projecte del sector les Licorelles, una vegada enllestit albergarà la multinacional danesa DSV especialitzada en transport i logística. Una actuació que preveu la creació de 200 llocs de treball. Es tractarà, doncs, d'un sector industrial que inclourà la primera instal·lació multinivell de classe A que es desenvolupa al nostre país.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde Ramon Sánchez, ha volgut destacar la importància cabdal que tindrà aquest projecte per a l'economia de la vila.


Ramon Sánchez, primer tinent d'alcalde


D'aquesta manera s'espera que es converteixi en un espai de referència.


Ramon Sánchez, primer tinent d'alcalde


Pel que fa als terminis de les obres de construcció es preveu que la primera nau entri en funcionament el gener del 2021 i la segona el setembre de 2021. Amb tot, com diu Xavi Paz, s'espera que aquest pla d'ampliació es converteixi en un projecte adequat i positiu per la vila de Molins de Rei.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió