La pandèmia reobra el debat de la jornada contínua escolar

La Plataforma per la Jornada Contínua posa sobre la taula de nou, arran de la situació de pandèmia, la necessitat implantar la jornada contínua escolar, una concentració de l’horari acadèmic amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i el vincle amb les famílies

Aina Sanllehí Galera / 17 de novembre de 2020

La implantació de Jornada Contínua escolar és la demanda que ha agafat força de nou, arran de la situació de pandèmia, a tot Catalunya. Un col·lectiu de famílies que lluiten amb la idea de concentrar l’activitat escolar en els horaris de major receptivitat dels Infants.


Aquesta proposta no significa una reducció de l’horari escolar sinó una reorganització dels horaris que contempli 6 hores de classe: de 9 del matí a 2 del migdia amb dos esbarjos entremig. I a aquesta jornada de se li sumarien les 2 hores i mitja de menjador en el cas de les famílies que optin per aquest opció. Ens ho expliquen la Maribel i la Mireia, dues membres de la plataforma de l'escola Pont de la Cadena i l'Alzina.


És una idea que va sorgir ja fa dos anys i que, de fet, es va implantar a 25 escoles de Catalunya com a prova pilot. El resultat: un 90% de mestres i famílies implicades, no voldrien tornar a la jornada partida. Aquestes 25 escoles, però, no són cap excepció a nivell estatal ja que a l’estat espanyol 8 de cada 10 centres ja tenen la jornada contínua implantada des de fa anys.


Aquest moviment que ha agafat força arran de la situació de pandèmia, compta amb diverses comissions repartides per tot Catalunya i a Molins de Rei a hores d’ara, cada centre educatiu, excepte l’escola Estel, té una comissió que treballa per donar a conèixer i implantar la proposta.


La possibilitat de conciliació familiar, l’adaptació dels horaris als ritmes dels alumnes, la lliure gestió del temps lliure dels infants o la disminució de despeses són alguns dels avantatges que la plataforma presenta. Tot i això, hi ha hi ha certes reticències dins de la comunitat educativa:


La plataforma està treballant doncs perquè aquesta proposta que s’està començant a donar conèixer se sotmeti a votació d’aquí un mes, el 14 de desembre, perquè siguin les mateixes famílies les que diguin el què sobre aquesta posssible reorganització de la jornada escolar.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió