La Covid-19 a Molins de Rei

Les xifres de la Covid-19 del municipi al llarg de la pandèmia s’han mantingut, generalment, sota la mitjana de Catalunya. Martí Català, membre del grup de recerca BIOCOMSC ens parla sobre la tendència que ha seguit aquests últims i sobre els indicadors que s’utilitzen per determinar-la


Aina Sanllehí Galera / 19 de novembre de 2020


Les xifres de la Covid-19 a Molins de Rei han seguit una tendència molt semblant a la de Catalunya i de fet s'ha mantingut sempre per sota de la mitjana, i va ser només a principis de setembre quan va superar lleugerament. Ens ho explica Martí Català, membre de BIOCOMSC, un grup de recerca de la UPF que fa anàlisis periòdiques de les xifres de la pandèmia.


Un dels indicadors que s'han utilitzat al llarg de la pandèmia per medir la incidència del virus és el nombre RT, que indica quants contagis nous apareixen per cada cas detectat. Un indicador però que no és rellevant a escala municipal.


Ja fa aproximadament un mes que s'han anat imposant mesures com el tancament de bars i restaurants, d'espais culturals, esportius i de lleure, el toc de queda i el confinament perimetral de caps de setmana.


Un mes després comença la desescalada que serà progressiva fins a arribar als 1000 casos diaris a Catalunya, que és la xifra que pot suportar el sistema sanitari.


Tot i que en un municipi de 25.000 habitants, les dades poden fluctuar molt fàcilment, Molins de Rei ara mateix se situaria a un nivell de 10 casos de Covid-19 diaris, una xifra que ha disminuït considerablement a partir de la imposició de les restriccions, ja que durant aquesta segona onada havia arribat fins als 20 casos diaris.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió