La biblioteca inaugura un centre d’interpretació sobre el seu passat industrial

"El patrimoni industrial és un patrimoni que es reutilitza."

- Eusebi Casanellas, Museòleg i comissari de l’exposició


La nova biblioteca de Molins de Rei no sempre ha estat un espai de lectura. Com saben els molinencs, al segle XIX, on ara s’hi troba la Plaça de l’1 d’Octubre s’alçava la que segurament va ser la primera fàbrica tèxtil del Baix Llobregat, la fàbrica Ferrer i Mora. Ara, després d’un temps d’estudi s’han volgut sintetitzar els punts més importants de la història d’aquest antic edifici en un centre d’interpretació que, a partir d’avui, quedarà exposat a les parets de la biblioteca.


EUSEBI CASANELLAS, Museòleg i comissari de l’exposició


Aquesta museïtzació s’inaugura en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni 2019. Una iniciativa que es promou des del Consell d’Europa i la Unió Europea i que Molins s’hi suma a través de quatre actes gratuïts que se celebraran durant el mes d’octubre a la biblioteca El Molí, com el Taller infantil “Fem un safari fotogràfic el dissabte 19 o la conferència “Orígens i història del canal de la Infanta” el dijous dia 24. Unes jornades que pretenen posar en valor les noves regidories de Patrimoni i d’Assumptes Europeus.


XAVI PAZ, Alcalde Molins de Rei


A partir d’avui, doncs, els visitants de la biblioteca podran conèixer una mica més a fons la història del terra que trepitgen.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió