L’FP dual com a oportunitat per les empreses i els alumnes

L’Institut Bernat El Ferrer de Molins de Rei reconeix les empreses que han introduït l’FP dual. Presenten aquest nou model de formació com a un motor de competitivitat i un factor innovador a les PIMES.

Des del 2014, Molins de Rei aposta per la implementació del nou model de Formació Professional dual. L’objectiu, segons el Departament d’Educació de la Generalitat, és millorar la formació dels alumnes i la seva inserció professional.


En aquest sentit, l’Institut Bernat el Ferrer del municipi ha organitzat una presentació, a la Federació Obrera, en reconeixement a les empreses i centres educatius que han introduït aquesta formació. Des de l’Institut lamenten haver teoritzat massa l’FP en els últims anys i veuen en aquest model una oportunitat d’èxit tant pels alumnes com per les empreses.


RAMON GRAELLS, Director de l’Institut Bernat El Ferrer.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.


Per això, durant la xerrada s’han explicat tres casos d’èxit: l’experiència d’un alumne, d’una empresa i d’un professor.

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Molins de Rei consideren que el projecte ha de tenir viabilitat i camí. Per això, també han obert places per formació dual, com a empresa pública.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.


La formació dual preveu incrementar les hores d’estada a l’empresa, potenciar el treball per competències i millorar les condicions retributives dels estudiants.


RAMON GRAELLS, Director de l’Institut Bernat El Ferrer.


Tot i així, destaquen que abans del contracte, l’estudiant podria treballar fins a cent hores a l’empresa, que servirien, diuen, per a escollir i decidir el perfil d’alumne que més s’adapta a la vacant que ofereixen.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió