L’Ajuntament suspendrà les llicències per la construcció del forn crematori un any més

Destaquen que l'objectiu és "per trobar l’encaix entre les necessitats de l’empresa, de Molins de Rei i les demandes dels veïns."Davant la polèmica veïnal en contra de la construcció d’un forn crematori al servei funerari de Molins de Rei, l’Ajuntament del municipi va decidir estudiar totes les possibilitats legals i buscar alternatives. Així ho van afirmar des del consistori fa gairebé un any, també al·legant que no es podia evitar la tramitació del projecte perquè el contracte de concessió es va adjudicar l’any 2005.


En concret, aquesta empresa responsable de la gestió de la instal·lació és Serveis Funeraris de Barcelona – Mémora.


Ara, l’alcalde del municipi, Xavi Paz; el regidor d’urbanisme, Miguel Zaragoza; i el cap d’urbanisme del consistori, Joan Torras han exposat un nou Pla Especial Urbanístic per la regulació d’aquest tipus de serveis. Ho han fet en una reunió informativa amb els veïns i les veïnes per explicar l’estat del projecte i recollir les seves opinions.


JOSEP MARIA SOLER, Veí de Rector Colom.


JOAN TORRAS, Cap d’urbanisme Ajuntament de Molins de Rei.


Des de l’Ajuntament defensen que aquest document estableix instal·lar aquests tipus de serveis en sol industrial allunyat dels teixits residencials per evitar possibles molèsties.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.


Ara bé, des del consistori alerten que s’ha d’aprovar aquest document abans del dia 5 de novembre per allargar la suspensió de llicències del forn crematori un segon any. Esperen, diuen, tenir un any més de marge per acabar de definir una regulació d’acord amb les necessitats del municipi, l’empresa i els veïns.


I és que, la major preocupació dels qui viuen en els barris de La Pau i Riera Nova és la contaminació i els danys perjudicials per la salut que podria suposar la creació d'aquest nou servei al municipi.


JOAN TORRAS, Cap d’urbanisme Ajuntament de Molins de Rei.


El govern es compromet a seguir informant els veïns i les veïnes de qualsevol canvi rellevant en la tramitació del projecte. Destaca però, que en els propers nou mesos s’haurà d’aprovar el document, el qual es posarà a exposició pública, i en finalitzar el termini, s’esperarà que l’aprovi la comissió territorial d’urbanisme.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió