L'Ajuntament celebra un ple telemàtic en directe pel YouTube en aquest context per la Covid19

Un ple extraordinari, celebrat el passat 24 d'abril, que va durar més de quatre hores i en el que es va aprovar destinar més de 600.000 € per fer front a la crisi de la Covid19 a Molins de Rei. Una partida que va comptar amb una esmena de la CUP (recolzada per la resta de grups de l'oposició) per trobar innecessària la compra d'un dron per a la Guàrdia Urbana i 20.000€ en polítiques de comunicació.

27 d'abril de 2020

Ple de l'Ajuntament en directe pel YouTube del passat 24 d'abril

L'Ajuntament de Molins de Rei celebra un ple extraordinari, el primer des de l'inici del confinament, de forma telemàtica i retransmès en directe a través de YouTube. Quatre hores de sessió plenària en la que es va aprovar destinar més de 600.000 € per fer front a la crisi de la Covid19 a la vila. Una partida que inclou la compra d'un dron per a la Guàrdia Urbana i 20.000€ en polítiques de comunicació, aspecte pel qual el grup de la CUP va presentar esmena per considerar-ho innecessari. L'esmena va ser recolzada per la resta de grups de l'oposició i rebutjada pel govern.Uns diners extraordinaris que volen ser un pla de xoc per atendre als col·lectius més vulnerables; amb ajudes als infants, al lloguer, a l’emergència social i especialment de suport a la gent gran. El tancament a causa de l’estat d’alarma de les instal·lacions esportives i dels serveis educatius que es presten en règim de concessió o contractualment també han requerit d'un tan per cent, destinat a garantir la seva viabilitat. La llar d'avis municipal i la Guàrdia urbana han necessitat de material de protecció a més de reforç de personal a les seves plantilles. Una partida que inclou mesures pel teletreball, desinfeccions en zones de la vila o tauletes que permeten als residents de la Llar d’Avis comunicar-se amb els familiars.

Durant el ple telemàtic que es va poder celebrar tot i algun entrebanc de connexió, es van donar a conèixer noves regidories com la de Tecnologia 4.0 i la de Canvi Climàtic. Un cartipàs nou que encara no s'havia fet saber en sessió plenària pel context d'emergència. Unes noves regidories fruit del recent govern entre socialistes i postconvergents signat el passat 6 de març entre l'alcalde socialista, Xavi Paz i Ramon Sánchez, de Junts per Molins, ara primer tinent d’alcalde.


Però un dels punts que va comportar forces torns de paraula va ser sobre la nova àrea de Desenvolupament Estratègic de Vila, donada la perplexitat dels grups de l'oposició de crear una àrea que consideren semblant a la de DIPEL i que els socialistes, en solitari fa uns mesos, van eliminar per redistribuir-la a altres àrees. Una decisió, que grups com ERC, la CUP, Molins Camina Podem, Molins en Comú i Ciutadans, coincidien en manifestar que era resultat del nou pacte de govern.


El primer tinent d'alcalde, Ramon Sánchez, defensava la decisió afirmant que serà una àrea necessària per l'etapa postconfinament que es preveu difícil a nivell econòmic, sobretot per molts comerços i empreses del municipi.

També es van aprovar punts com l'adhesió de Molis de Rei al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis catalans elaborat per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

En definitiva un ple en directe i telemàtic, que donada la previsió del context extraordinari que vivim per la Covid19; l'alcalde, Xavi Paz, tancava manifestant una reflexió entorn si s'hauria d'optar per la sala de la Federació Obrera per fer futures sessions plenàries municipals, ja que la de plens de l'Ajuntament, no permet mantenir les distàncies de seguretat.

#molinscovid19 #pleajuntament

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió