L’Ajuntament cedeix a la Creu Roja dependències de l’Espai Josep Maria Salas

L’Ajuntament de Molins de Rei i Creu Roja formalitzen la cessió de la planta baixa de l’Espai Sociosanitari Josep Maria Salas per ubicar-hi serveis adreçats a les persones i famílies vulnerables o amb dificultats. La institució solidària oferirà des d’aquest nou espai, un servei de pernoctació d’urgència, menjar de primera necessitat, servei d’higiene i servei de transport adaptat per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda, millorant les condicions de feina dels voluntaris i dignificant als seus usuaris.

15 de gener de 2020


L’Ajuntament de Molins de Rei i Creu Roja, formalitzaven, el passat dimecres 15 de gener, la cessió de la planta baixa de l’Espai Sociosanitari Josep Maria Salas, l’antic ambulatori, per ubicar-hi serveis adreçats a persones i a famílies vulnerables o amb dificultats. S’oferirà des d’aquest nou espai, un servei de pernoctació d’urgència, menjar de primera necessitat, servei d’higiene i servei de transport adaptat per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda, millorant així, les tasques dels 2.500 voluntaris i dignificant als seus usuaris.

Creu Roja de Molins de Rei amb 9 dècades d’història al municipi, amb el pas dels anys ha anat evolucionant i adaptant-se als temps. L’any 2000 va deixar el transport sanitari per dedicar-se a les urgències, prevenció i projectes socials donada la demanda de la societat i va passar a ser Creu Roja Baix Llobregat Centre.

Arrel d’aquests canvis i gràcies a l’Ajuntament, com apuntava Lídia Lanuza, presidenta provincial de la demarcació de Barcelona de Creu Roja, s’ha arribat fins aquest punt de col·laboració de ambdues institucions. Un espai amb el que es permetrà realitzar les seves accions amb més qualitat, atenció als usuaris, xerrades, tallers, lliurament d’aliments, entre altres, amb l’afegit de fer-ho en un centre que porta el nom del qui va ser president de l’entitat durant molts anys, Josep Maria Salas, de qui Lanuza va voler destacar la seva gran entrega i dedicació .

Tant Joaquim Sánchez, actual president de l’entitat solidària a la vila, com la presidenta de la demarcació, van posar de relleu el nou servei de pernoctació d’urgència i la millora del servei d’higiene personal, però sobretot el de lliurament d’aliments, convertint-se aquest, en una espècie de supermercat, per tal de dignificar aquest moment a qui forces persones s’hi veuen abocades per la manca de recursos econòmics o per la impossibilitat d’arribar a final de mes pel seus baixos ingressos.


LÍDIA LANUZA, Presidenta Provincial Demarcació Barcelona Creu Roja


La regidora de Serveis Socials, Jèssica Revestido agraïa la tasca realitzada per l’entitat, de la mateixa manera que l’alcalde Xavi Paz; qui també destacava la situació de vulnerabilitat en la que es troben persones i famílies del municipi, en especial en èpoques de fred com l’actual.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei

D’aquesta manera Creu Roja Baix Llobregat Centre veurà ampliada la seva zona de treball social imprescindible en aquesta societat, tal i com afegien els signants, que hauria de caminar cap a ser més justa i solidària.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió