L’Ajuntament aprova el cartipàs pel nou mandat

"Hem de seure amb molta gent, parlar i negociar".

Miguel Zaragoza, primer tinent d'alcalde.

Ahir a la tarda es va celebrar el primer ple del mandat 2019-2023 a Molins de Rei. El govern en minoria del Partit Socialista va aprovar el nou cartipàs, la periodicitat dels plens i les Juntes de Govern i els representants del municipi a l’AMB.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat el nou cartipàs municipal en el qual ha estat el primer ple de la legislatura 2019-2023. Durant la sessió també s’ha aprovat per unanimitat que les convocatòries del Ple passaran a ser a les sis de la tarda. Una mesura que pretén millorar la conciliació de la vida política, laboral i familiar.

A més, com ja va anunciar l’equip de govern, s’ha determinat que tots els seus regidors seran tinents d’alcalde. El primer, Miguel Zaragoza, qui també, juntament amb l’alcalde, Xavi Paz, serà representant de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Esquerra Republicana ha decidit votar en contra d’aquest últim nomenament al·legant que la decisió no representa que el partit governa en minoria.

MARTA ESPONA, ERC Molins de Rei.

Tot i això, s’ha aprovat.

Per altra banda, la majoria de grups municipals han donat suport a la nova estructura organitzativa de l’Ajuntament. Un nou organigrama que està dividit en tres grans àrees: l’àrea de Serveis Centrals, Promoció de la Vila i Economia; l’àrea de Serveis a les Persones; i l’àrea de Sostenibilitat i Territori.

Per tant, s’han fusionat les antigues àrees DIPEL – destinada al Desenvolupament i la Promoció Estratègica Local– i la de Serveis Centrals. Una mesura però, que no ha agradat a Junts per Molins qui ha demanat un replantejament al govern.

RAMON SÁNCHEZ, Junts per Molins.

Un altre dels elements de debat sobre el nou cartipàs municipal ha estat el nombre de regidories i la seva denominació. En aquest sentit, la representant de Molins Camina, Ana Aroca, ha valorat que es tractava d’una estructura massa ambiciosa.

ANA AROCA, Molins Camina.

En aquesta mateixa línia, la Candidatura d’Unitat Popular, ha demanat que alguns regidors tinguin dedicació exclusiva i ha celebrat que l’alcalde es dediqui únicament a l’alcaldia. A més, ha considerat positives les regidories noves que ha creat el govern.

JOSEP RAVENTÓS, CUP Molins.

Gerard Corredera, de Molins En Comú, també ha reconegut la nova estructura del consistori. No obstant això, ha lamentat la reducció de l’àrea de Sostenibilitat i Territori. Una posició que també ha adoptat la CUP.

GERARD CORREDERA, Molins En Comú.

El govern municipal ha constatat que són conscients d’algunes disconformitats i han assegurat seure i dialogar amb la resta dels grups municipals les pròximes setmanes. D’aquesta manera, també destaquen que serà imprescindible el debat per determinar quines són les activitats i actuacions necessàries per acordar el Pla d’Actuació Municipal.

MIGUEL ZARAGOZA, primer tinent d'alcalde.

A la sessió també s’hi han validat les atribucions plenàries a favor de la Junta de Govern Local i els representants als òrgans col·legiats supramunicipals. De moment, ha quedat pendent d’aprovació la convalidació del Nomenament del personal eventual directiu d’àrees o serveis complexos.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió