L'Ajuntament amplia l'atenció per a la gent gran i les famílies amb infants

L'Ajuntament de Molins de Rei amplia l'atenció per a la gent gran amb la posada en marxa d'un nou servei d'àpats a domicili dins d'aquest marc de confinament pel coronavirus. També amplia el nombre de persones grans que reben atenció telefònica i es reforça el seguiment a les famílies vulnerables amb infants, i l'abonament de les beques menjador.

3 d'abril de 2020


El Molins de Rei sota el confinament ha posat al descobert la solidaritat dels seus ciutadans. Són molts els que ofereixen ajuda fent mascaretes des de casa amb impressores 3d, màquines de cosir particulars o tallers de confecció, altres fent de voluntaris per lliurar menjar a la gent més vulnerable, vilatans anant a treballar a feines essencials com les botigues d'alimentació o farmàcies, a més de la solidaritat diària dels molinencs i molinenques quedant-se a casa i sortint al balcó cada vespre a les 8 en punt, per agrair la feina dels treballadors del món sanitari.


Dins d'aquest marc, l'Ajuntament també ha anunciat mesures com l’ampliament de l'atenció per a la gent gran. Aquesta setmana s'ha ampliat la franja d’edat a persones majors de 70 anys, de les quals s’ha pogut localitzar el telèfon de contacte. A Molins de Rei, segons el padró municipal, 590 persones majors de 70 anys viuen soles. Des de l’Ajuntament s'ha pogut localitzar i identificar el telèfon de contacte de 355 persones. Amb l’atenció telefònica, els professionals de serveis socials valoren la situació i les necessitats de cadascuna d’aquestes persones i, si és necessari, s’ofereix el servei de teleassistència (TLA) o el servei d’atenció al domicili (SAD) o bé, se’n fa el seguiment periòdic.


A més, aquesta setmana, sota prescripció social, l’Ajuntament posa en marxa un nou servei, el servei d’àpats a domicili, adreçat a persones grans que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans . Els àpats es repartiran 2 cops per setmana en unes carmanyoles reciclables, i amb una caducitat superior a 10 dies.


L'Ajuntament també ha establert un canal únic per rebre demandes sobre necessitats de la vida quotidiana i de suport a la població més vulnerable, a través del telèfon 93 680 37 31. Aquest suport s’oferirà amb l’aval i la garantia de l’Ajuntament de Molins de Rei, a través de voluntaris de Creu Roja o de Protecció Civil.


Per altra banda, aquesta setmana, s’abonarà novament a les famílies beneficiàries, l’import de les beques de menjador escolar. Al mateix temps, l’equip de serveis socials està realitzant el seguiment telefònic de les famílies i els infants assistents als serveis d’intervenció socioeducativa, Centre Obert, del Centre Comunitari Pont de la Cadena.

#Molinscovid19

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió