Jornada electoral 28A a Molins de Rei

Esquerra es va imposar per primera vegada amb una participació que va marcar una jornada històrica

Diumenge es van celebrar les Eleccions Generals del 28A. El territori català es va tenyir de groc i Esquerra es va imposar per primera vegada amb una participació que va marcar una jornada històrica, concretament a la demarcació de Barcelona.

A Molins de Rei també hi va haver una gran participació. A partir de les 9 del matí, els 9 col·legis electorals van obrir les seves portes i van rebre una gran afluència de participants al llarg del dia.

Una de les seus electorals va ser l’Escola Alzina, que va habilitar el gimnàs com a punt de votació. A primera hora de la tarda, dons, algunes de les meses ja havien retirat una urna plena i n’omplien de noves. Abans de votar, joves i grans escollien la seva butlleta del repertori electoral i a continuació feien cua per votar fins que arribava el seu torn.

Una altra de les escoles que es van habilitar va ser l’escola El Palau, el punt de votació del centre de la vila. Aquí, les meses es van repartir per diverses aules i al llarg de la tarda, l’espai es va convertir en un entrar i sortir constant de votants.

L’hora punta, però, va ser un cop més entrada la tarda, en què es van reunir els votants d’última hora. A l’escola La Sínia on un cop fetes les cues i arribava el moment de votar, fins i tot els més petits tenien el seu moment de protagonisme. Finalment a les 8 del vespre es va dur a terme el tancament de portes però la jornada només havia finalitzat de cara al públic, perquè de portes endins arribava el torn d’obrir els sobres de tots aquells votants que havien exercit el vot per correu. Tot seguit, i ja amb tot el material dins les urnes començava el moment de destapar-les i començar el recompte de vots. Uns moments en què tothom ha d’estar atent i prestar molta atenció per no descomptar-se.

I al cap d’unes hores la feina quedava reflectida a la pantalla de l’Ajuntament, que ja començava a rebre les primeres dades de l’escrutini. Finalment, el recull de vots de les trenta meses deixava el gràfic següent, un escenari marcat clarament per la victòria d’ERC amb 4.725 vots, seguit del PSC, EN COMU PODE, Jx CAT, CS i Front Republicà. Uns resultats que reflectien la mateixa tendència del territori global català i en què hi van participar 16.197 votants, és a dir, un 83% del cens de població de Molins de Rei. Uns 2.640 votants més que el 2016. Jornada històrica a Catalunya, però també en l’àmbit local.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió