Gastronomia del Renaixement en record a la proclamació de Carles V com a Emperador

L’emperador va viure gairebé un any a Molins de Rei, on també va celebrar la seva festa de proclamació com Emperador. Amb motiu de la celebració del mig mil·lenni d’anys, se l’ha recordat amb plats típics de la cuina i l’alimentació del Renaixement a la Sala Gòtica del Palau de Requesens, on va viure.


Molins de Rei ha recuperat la memòria històrica del Renaixement a través del Palau de Requesens. Enguany, se celebren 500 anys de la proclamació de Carles V com a Emperador i de la seva arribada al municipi. Hi va viure durant 11 mesos i, segons afirmen els historiadors, durant aquest període Molins de Rei va ser una capital mundial.


ÀNGEL CASALS, historiador i catedràtic del departament d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona.


EUGÈNIA RIPOLL, directora MMMR.


L’acte també ha comptat amb la presència de la catedràtica d’història moderna de la Universitat de Barcelona, M. Àngels Pérez; la regidora de cultura, Ainoa Garcia; i l’alcalde, Xavi Paz.


En aquesta ocasió, a més, s’ha optat per fusionar la història amb la gastronomia. El cuiner Jordi Beumala ha preparat una degustació de plats de la cuina catalana del renaixement, la qual, de fet, era una de les més prestigioses del món segons podem saber per antics documents.


JORDI BEUMALA, cuiner.


EUGÈNIA RIPOLL, directora MMMR.


D’aquesta manera, Molins de Rei ha reivindicat un any més la seva importància durant els segles XV i XVI i impulsant el seu patrimoni històric. Aquesta vegada, a més, l’ha pogut tastar.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió