Es rememora l’obra artística de la Federació Obrera, creada per Sento Masià

Una arbre que aixopluga un grup d’obres i obrereses és l’obra que en Sento Masià va elaborar en motiu de la remodelació de l’edifici de la Federació Obrera. Un treball artístic que permet recuperar la memòria històrica d’aquest espai tan emblemàticEl passat dimecres a la Federació Obrera es va rememorar la creació del projecte artístic de la Federació Obrera portada a terme per l’artista molinenc Sento Masià.


Un gran arbre que aixopluga un grup d’obrers i obreres , un treball artístic que en Sento va crear en motiu de la remodelació de l’edifici de la Federació Obrera a càrrec de l’arquitecte Jordi Garcés.


Unes obres que van resultar molt polèmiques i que es van tirar endavant malgrat el desacord de part d’alguns usuaris de la federació, que en un principi no volien cap a canvi de l’edifici.


L’alcalde i el regidor de cultura de la legislatura en qüestió, Ivan Arcas i Jordi Romeu van recordar la feina conjunta que es va realitzar amb el Sento Masià i van agrair també la implicació de Toni Moreno.


L’antic alcalde reivindicava que la federació obrera tenia sentit al segle XXI si ens recordava que la gent durant el segle XX s’hi va agrupar i va treballar per millorar les condicions col·lectives, una herència que no s’hauria de donar tant per entesa.

Al passadís central, anomenat el Boulevard de la Federació, a més de contemplar-hi l’obra, s’hi van exposar els dibuixos i esbossos previs a l’obra, que en Sento va elaborar i perfilar, denotant així la seva entrega per la tasca i el seu perfeccionisme.


Aquesta és una de les activitats en memòria de l’artista molinenc, en aquest cas per donar valor una creació que neix amb la intenció de tenir present la història de la federació obrera, prestant-se de l’art d’en Sento com a eina imprescindible per la recuperació de la memòria històrica.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió