Es presenta el Carnaval 2020 de Molins de Rei sota el lema "és l'hora del poble"

El Comitè de l'antifaç presenta l'esperat programa de Carnestoltes amb el sobrenom Carnaval XL, amb l'eix argumental sobre el ball de El Camell. Una aposta romàntica que es remunta al segle XIX amb les classes populars com a protagonistes.

6 de febrer de 2020

Carnaval 2019

El comitè de l'antifaç sorgit el gener del 2019, segueix encapçalant la festa del Carnestoltes a Molins de Rei després de l'èxit de l'any passat tot i ser, llavors, el primer any que se'n encarregaven.


El passat dimecres 5 de febrer a la tarda es presentava, a la Gòtica, el programa de la festa del Carnaval 2020 per tal d'explicar totes les novetats d'enguany.

Amb el sobrenom Carnaval XL, el comitè vol anar més enllà i aquesta vegada donar-li protagonisme als esparriots, uns personatges que, al segle XIX, la classe popular es va inventar per espantar als rics. El poble més humil, cansat de la sumptuositat de l’aristocràcia, per escarmentar-los van decidir, agafar un cap de cavall mort, unes taronges per ulls, uns sacs i unes mantes i recrear una bèstia per boicotejar el ball de Carnestoltes d'aquests rics benestants. D'aquesta manera va sorgir la figura de El Camell, per tant era de justícia crear un eix argumental per aquest Carnaval 2020 entorn al ball a la bèstia de foc molinenca.


El comitè presentava l'acte amb una reflexió entorn aquesta història de la vila que fa únic el Carnaval de Molis de Rei, pels seus orígens i per tots els elements que el componen: la plaça, el poble que no se sent integrat i una representació d’una bèstia. Des de l'organització, tot una tradició del segle XIX que es va recuperar al segle XX i que s'ha reinterpretat el segle XXI.


Les sinergies amb les entitats del municipi també són un valor afegit de la festa i una mostra és la participació, enguany, de la Unió de Botiguers amb l'estrena de la Fira "Engreixa't" durant la tarda del dijous gras, dia 20 de febrer a la plaça Catalunya. Una activitat comercial en la que es podran degustar productes típics entorn aquesta data i que Joan Amades definia al 1952 en el seu Costumari català.


JESÚS CARDONA, President de Botmol - Unió de Botiguers


Seguint l'eix argumental d'aquest Carnaval 2020, es van presentar els vestits dels protagonistes, els esparriots. Aquesta vegada van més enllà dels que coneixem fins ara i han estat confeccionats per les mateixes portadores amb l'ajuda de la modista, Eva Mula.


Comite de l'Antifaç


El Carnaval XL però incorporarà una altra novetat destacada, "La nit de la bota", una festa amb l'essència del Molins de fa un segle i mig i a la que el comitè anima a participar. Ja estan a la venta, a l'estanc Margarit, els tiquets per adquirir una bota que s’omplirà de vi blan o negre. El divendres 21 de febrer, per tant, els participants hauran de seguir el sèquit reial des del pati de Palau fins a l'antiga bodega del carrer Folquer on es lliuraran les botes. Seguidament començarà una cercavila nocturna amb xaranga fins a la plaça del mercat.


L'alcalde Xavi Paz, va intervenir felicitant al comitè per la seva feina, fent revifar aquesta festa tradicional de Carnestoltes i convidant a tots els veïns i veïnes a viure-la.


XAVI PAZ, Alcalde


Durant l’acte de presentació del Carnaval XL es va descobrir el cartell d'aquesta edició que una vegada més no ha volgut deixar indiferent a ningú. El seu dissenyador, Marc Viamonte, agraïa la feina del fotògraf, Guillem Urbà, i explicava que si l'any passat el fil argumental girava entorn a l'obra romàntica de El rai de la Medusa, enguany ha anat sobre La creació d'Adam de la capella Sixtina.


MARC VIAMONTE, dissenyador del cartell


El dijous 20 de febrer, per tant, començaran els actes entorn al Carnaval 2020 amb la Fira "Engreixa't", seguidament el divendres 21 a la tarda amb el sèquit, rua i "Nit de la bota", dissabte 22 al matí, Carnaval Menut amb l'acompanyament del grup Ambauka creadors de la cançó "És Carnaval i tot s'hi val", a la tarda rua de comparses, lliurament de premis i ball. Diumenge al matí sortida de El Camell Petit i a la tarda ball de El Camell i corre-cuita pels carrers de la vila fins a la plaça de l'església. Dilluns vetlla al rei carnestoltes, i per acabar el programa de la festa, el 26 de febrer, el dimecres de cendra amb la processó de l'enterrament.


Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió