Se celebra el pregó de la 169a Fira de la Candelera sota el lema "la fira no es fa sola"

El pregó de la Fira de la Candelera de Molins de Rei d’enguany, s’ha dedicat a totes aquelles persones que fan possible la gestió i coordinació de l’esdeveniment firal. El molinenc, Alfred Bofill, gerent durant molts anys de l’empresa Expogestió encarregada de muntar La Candelera, va oferir un pregó dedicat a desmuntar el que s’ha dit popularment sempre que “la fira es fa sola”.

24 de gener de 2020

El pregó de la Fira de la Candelera de Molins de Rei d’enguany, s’ha dedicat a totes aquelles persones que fan possible la gestió i coordinació de l’esdeveniment firal. El molinenc, Alfred Bofill, gerent durant molts anys de l’empresa Expogestió encarregada de muntar La Candelera, va oferir un pregó dedicat a desmuntar el que s’ha dit popularment sempre que “la fira es fa sola”.

El pregó tenia lloc el passat dissabte 24 de gener al vespre al teatre del Foment Cultural i Artístic sota un públic que, com cada any, no es vol perdre el tret de sortida del programa firal. Amb la novetat en aquesta edició de la possibilitat de seguir l’acte per mitjà del llenguatge de signes, una mostra que la fira també vol ser inclusiva.


Abans de començar es va demanar un minut de silenci amb motiu de les conseqüències del temporal Gloria i del dol decretat pel govern de la Generalitat aquell dia.

Pep Puiggarí va obrir el pregó definint-se com a el primer regidor de Fira millennial, una forma diferent d’entendre la vida que Puiggarí enllaçava amb la Candelera.


PEP PUIGGARÍ, Regidor de Fira


Puiggarí va definir La Candelera com una supervivent al temps i a les circumstàncies i això és gràcies, deia, als qui la fan possible. Per aquest motiu s’havia de retre un just homenatge a aquestes persones, i el pregó d’enguany ha estat l’indret per fer-ho.Finalitzades les paraules del regidor, a petició del protagonista, Alfred Bofill, van pujar a l’escenari quatre representants de diverses empreses que fan possible també la Fira durant els tres dies. Xavier Mas, representant del grup Renault Guitart, del sector de la fira d’automoció; Sergi Casasampere de l’empresa Roig Infraled, encarregada del muntatge elèctric; Fernando González, coordinador de seguretat de l’empresa Securitas, proveïdora dels serveis de seguretat; i Gemma Soler, gerent de l’empresa d’autobusos Soler i Sauret, encarregada d’oferir el servei gratuït de busos llançadora, durant els dies firals, des de les bosses d’aparcament del polígon del Pla i Riera del Molí.


Però qui porta anys encarregant-se del muntatge és Expogestió, l’empresa contractada per l’Ajuntament que gestiona la fira. El molinenc, Alfred Bofill, pujava doncs a l’escenari pel seus molts anys com a capdavanter d’Expogestió, per tant gran coneixedor del que implica muntar una fira d’aquestes característiques.

Bofill va fer un repàs per la història des del 1851 quan un regidor molinenc, Vicenç Castellví, va proposar en un ple de l’Ajuntament fer una fira; fins a l’actualitat, destacant el període de restabliment dels ajuntament democràtics i la feina del llavors regidor de Fira, Julià Canals, qui va donar una nova visió a la Fira. Amb ell van organitzar la primera fira de vins de Catalunya.


ALFRED BOFILL, Pregoner


Les inclemències del temps sempre han estat presents poc o molt durant les candeleres, posant a prova als muntadors en més d’una ocasió com durant la gran ventada del 2009.

L’alcalde, Xavi Paz, tancava el pregó fent un paral·lelisme entre la fira i la vila, posant de relleu la feina que fan molts professionals perquè els ciutadans i ciutadanes la gaudeixin.


XAVI PAZ, Alcalde

D’aquesta manera el pregó va finalitzar per donar el tret de sortida al programa d’actes i activitats entorn a la 169a Fira de la Candelera, un esdeveniment que converteix Molins de Rei en punt neuràlgic d’activitat comercial, social i cultural, durant tres dies de febrer, a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió