Els trens de mercaderies seguiran passant per Molins de Rei

Els trens de mercaderies seguiran passant per Molins de Rei, com a mínim, fins al 13 de desembre. Els veïns continuaran patint les molèsties que provoquen per l'excés de soroll i vibracions. Les obres de reforma de l'estació de RENFE de la vila segueixen esperant després que l'empresa que les havia de fer va abandonar el projecte de forma unilateral


Redacció / 11 de novembre de 2020

El 15 de novembre era la data prevista perquè Adif, l'ens gestor de les infraestructures ferroviàries, acabés les obres de construcció del tercer carril del Corredor del Mediterrani, entre Castellbisbal-Martorell i el Nus de Vila-seca.


El termini, però, no es complirà. Els treballs s'allargaran fins al 13 de desembre, segons ha comunicat Adif als municipis afectats per les obres.


Això vol dir que els trens de mercaderies seguiran passant, com a mínim un mes més, per Molins de Rei, amb les molèsties d'excés de soroll i vibracions que provoca en els veïns que viuen a prop de les vies del tren.


Qui també patirà encara més aquest retard són els usuaris de Renfe que es mouen entre Martorell i més enllà de Sant Sadurní d'Anoia, ja que aquest trajecte l'hauran de seguir fent amb autobús, cosa que allarga considerablement el temps de viatge.


Segons Adif, els motius d'aquest ajornament són la COVID-19 que ha afectat alguns treballadors de les obres i per tant han hagut de fer quarantena, i la vaga que el personal de circulació de l'ens ferroviari ha fet en hores nocturnes en dies concrets dels mesos de setembre i octubre.


Des que van començar les obres, el 25 de juliol, tot el trànsit ferroviari de mercaderies es desvia per la línia de la costa fins a la bifurcació de la Gornal, a l'Hospitalet de Llobregat, i continua cap a Molins de Rei i a l'inrevés. Fins ara, aquests trens anaven per Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia, fins a Castellbisbal i pujaven per Rubí, sense passar per la vila.


ANTONIO CARMONA, portaveu de Renfe ha lamentat les molèsties que aquest endarreriment pot provocar a usuaris i veïns, el mateix que ha fet Renfe. Cal confiar que Adif compleixi amb aquest segon termini i els trens de càrrega deixin de passar per la vila.


Una altra de les actuacions pendents des de fa anys és la reforma de l'estació de trens. Els treballs pressupostats en més de 7 milions d'euros els havia de fer l'empresa Ortíz Construcciones, però a finals de març, pocs dies després d'haver signat l'acta per començar les obres, la constructora, de forma unilateral, va decidir rescindir el contracte al·legant diferències amb Renfe respecte a l'execució del projecte, unes divergències que, segons la companyia ferroviària, havia donat resposta a favor de la constructora.


Des de llavors, finals de març, i amb la pandèmia pel mig Renfe continua cercant la millor fórmula per rescindir el contracte i poder adjudicar les obres a una nova empresa.


Els treballs que s'han de fer a l'estació de la vila consisteixen en la instal·lació de quatre ascensors, adequar i renovar les escales, allargar les andanes fins als 200 metres, instal·lar noves marquesines, posar nova pavimentació i vorada i millorar la il·luminació del vestíbul i les andanes. Una altra de les actuacions previstes en el projecte és la creació d'una nova zona d'atenció i informació a l'usuari.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió