Els restaurants La Peni, Ritual i el bar Diana cuinen la millor Coradella

Els guanyadors del 16è concurs de Coradella han estat el restaurant La Peni pel seu plat tradicional i Ritual d’innovació. A més, el vi guanyador d’entre els vins de la Denominació d’Origen Catalunya com el que millor marida amb el plat de la Coradella ha estat Maset Syrah reserva del 2015 i el guanyador de l’accèssit al plat de Coradella el bar Diana.

26 de gener de 2020


Una de les àrees més importants de la Fira de la Candelera és la gastronomia. Molins de Rei aprofita la celebració per oferir una gran varietat de vins, caves i cerveses i alhora, potenciar la cuina, la restauració i els productes locals.


Tall: PEP PUIGGARÍ, Regidor de Fira.

Tall: XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.


I el plat estrella dels molinencs, que ha aconseguit mantenir-se 169 edicions de la fira, és la Coradella. Un plat estofat a base de menuts de xai també conegut com a “Esmorzar de traginers.” La història d’aquest nom se situa als orígens de la fira, quan els traginers que venien a portar mercaderies per la fira al poble esmorzaven aquest plat típic de la gastronomia molinenca.


Així, la Coradella com a plat referent de la Candelera, també compta amb el seu propi concurs entre els diversos restaurants, bars de la vila i establiments de plats molinencs. Enguany, el guanyador de la Coradella Tradicional ha estat el restaurant La Peni, que ha destacat per sobre dels altres set aspirants.


Tall: ROGER SÁNCHEZ, xef del restaurant La Peni.


Per altra banda, el que s’ha quedat amb l’accèssit del premi a la millor Coradella ha estat el bar Diana.


Tall: GERMÁN PUIGGARÍ, xef del bar Diana.

I per acompanyar la Coradella Tradicional guanyadora, la Denominació d’Origen de Catalunya (DO) va presentar cinc vins diferents: quatre de negres i un de rosat. El millor tal com ha considerat el jurat, per la seva acidesa i dolçor, ha estat el vi Maset Syrah reserva del 2015.


Tall: JORDI PITARQUE, jurat i membre de l’Associació Molinenca de Tast.

Tall: MARC PERETA, responsable de màrqueting del Celler Maset Syrah.


Tot i ser un plat tradicional, la Coradella també ha sabut adaptar-se als nous temps reinventant-se, per exemple, com a embotit. En cas del restaurant Ritual, també han sabut fer una versió innovadora d’aquest plat tradicional i s’han endut el premi de la Coradella d’Innovació en aquesta 16a edició.


Tall: ALEX MUÑOZ, xef del restaurant Ritual.


Durant el lliurament de premis el regidor de Fira, Pep Puiggarí, i l’alcalde del municipi, Xavi Paz, han convidat a tots els molinencs, molinenques i visitants a prendre part en les diverses activitats de la fira de la Candelera d’enguany. A més, han destacat la gastronomia com un dels grans valors afegits de Molins de Rei i esperen seguir potenciant-la.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió