Els grups d’esquerra de l’oposició posen a debat el model de gestió de la residència d'avis

El ple ha demanat la suspensió del concurs d’idees per la nova residència de gent gran. Els vots en contra del PSC, Junts per Molins i Ciutadans han rebutjat la moció. Al·leguen que gestionarà el servei l’empresa que el construeixi.


El model de gestió de la Residència d’Avis s’ha tornat a posar sobre la taula en l’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Molins de Rei. Els grups municipals de Molins Camina-Podem, Molins en Comú, Esquerra Republicana i la CUP han presentat una moció conjunta per aturar el concurs d’idees per escollir l’arquitecte que dissenyarà l’edifici d’aquest nou servei.


GERARD CORREDERA, Molins en Comú.


Aquest concurs serà de caràcter obert i consta de dues fases. Des de l’equip de govern han explicat que busquen construir una residència seguint un model inspirat al dels països nòrdics, que es basa en l’atenció centrada en la persona i fomenta la seva autonomia i la presa de decisions.


En aquest sentit, els grups municipals que han presentat la moció han clarificat que no volen aturar el projecte d’aquest nou servei al municipi si no decidir quin hauria de ser el tipus de gestió del servei.


ANA AROCA, Molins Camina-Podem.


MARCEL LÓPEZ, ERC Molins de Rei.


JOSEP RAVENTÓS, CUP Molins.


L’alcalde, Xavi Paz, ha defensat la proposta del govern tot recordant que es va acordar que gestionaria la residència qui la construís. Per la seva part, Junts per Molins i Ciutadans s’han mostrat conformes i favorables a seguir endavant amb el projecte.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei.


RAMON SÁNCHEZ, Junts per Molins.


LAIA CASSAUBA, Ciutadans.


La moció, que comptava amb gran expectació per alguns membres de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM), no ha prosperat pels vots en contra del PSC, Junts per Molins i Ciutadans. La seva presidenta ho ha celebrat i ha demanat als grups de l’oposició que deixin avançar el projecte de la residència.


JUDITH HERRERA, Presidenta de la PARM.


La nova residència es construirà al costat de l’ambulatori del barri de la Granja. Acollirà 102 persones i 20 més al centre de dia que s’ubicarà a la planta baixa de l’edifici. El projecte de disseny guanyador el decidiran nou tècnics experts. Entre d’altres, tindran en compte l’experiència dels participants, la qualificació i que el projecte presenti característiques innovadores.


El pressupost aproximat per fer front a l’obra supera els 10 milions d’euros.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió