Els Camells molinencs tornen a sortir per Festa Major

"La gent necessita tenir seny, ganes de passar-s'ho bé i anar protegit pel foc."

- Miquel Pellicer, Membre del Camell Petit.


Al pregó de la Festa Major ja es recordava la recuperació d'una de les tradicions molinenques més estimades: El Camell. Una bèstia de foc, que surt a recórrer els carrers de la vila tres vegades l'any: per Carnestoltes, les Matines i el dissabte de Festa Major. Enguany, els més menuts ja fa quatre anys que també ho celebren.


MIQUEL PELLICER, Membre del Camell Petit.


Així, seguint les normes de seguretat, els i les participants més menudes s'han vestit amb roba de cotó i màniga llarga. S'han lligat mocadors al coll i, inclús també, s'han endut ulleres i barrets de palla.


I com sempre, el Camell petit ha sortit pel carrer Enric Granados fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament on ha començat una petita correcuita i cercavila pels carrers més cèntrics.


En arribar a les escales del Mercat, han actuat els Matossers. Com a novetat, els castellers molinencs han portat un pilar en moviment que ha culminat amb aplaudiments i xiulets per part de tots i totes les participants, i també per tots els veïns i veïnes que observaven des dels balcons.


I finalment, com ja és habitual, el recorregut ha acabat a la plaça de l'Església i els Amics del Camell han anat preparant-se per a la correcuita del Camell Gran.


Ha començat a dos quarts de nou al ritme d'Electrica Dharma, Buhos i la Rosalía. I amb la plaça de l'Ajuntament repleta de gent preparada pel sarau d'espurnes, s'han començat a veure les primeres fonts de foc.


I de sobte, el Camell s'ha apoderat del protagonisme assaltant la plaça amb traques i centelles de foc prèvies al seu recorregut pels carrers de la vila.


A les fosques han quedat els carrers i places de Molins de Rei. I les portes, persianes i aparadors de les cases i establiments, ben tancats i protegits. Tot, per deixar pas als grups de foc, que un any més, han aconseguit fer del Camell una de les millors festes molinenques.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió