El nou sindicat d’habitatge del municipi

El sindicat d’habitatge de Molins de Rei neix arran de les noves necessitats provocades per la pandèmia amb la intenció confrontar-se amb les administracions públiques que no assegurin el dret de l’habitatge


Redacció: Aina Sanllehí Galera / 11 de novembre de 2020


La situació de pandèmia ha donat lloc a noves necessitats socials i és justament per fer-hi front que aquest estiu es va conformar a Molins de Rei el sindicat d'habitatge de la vila, una entitat que neix arran del confinament conformant-se com a xarxa de suport creada a partir de diverses voluntàries.


Un suport que s’ha anat teixint través de les xarxes socials o diversos cartells dispersats pel municipi. Actualment, el sindicat formen una desena de persones que hi assisteixen o bé per necessitat pròpia o per donar suport a la lluita pel dret a l'habitatge. Ens ho explica: ADRIÀ GARCIA, membre del sindicat


En el seu naixement, la xarxa de suport es va dividir en diverses branques: l'acadèmcia, de suport a les estudiants, la laboral, la branca de suport a víctimes de violència masclista i, finalment, l'encarada de lluitar per la un habitatge digne. Aquesta darrera és la que ha agafat és força actualment convertint-se en el sindicat d'habitatge de la vila.


Molins de Rei és de les zones on el preu del lloguer s'ha disparat més i una de les tasques actuals del sindicat és la lluita perquè Molins es declari com a zona d'alta tensió habitacional i així es pugui aplicar la nova llei de regulació del lloguer i rebaixar els lloguers disparats.


I la darrera acció duta a terme pel sindicat s'emmarca dins d'un moviment d'àmbit nacional que consisteix en la denúncia del fons d'inversió Cerberus, que està adquirint bona part dels habitatges buits del banc BBVA. El sindicat del municipi, igual que els grups i sindicats d'arreu de Catalunya va empaperar l'oficina del banc del municipi com a protesta pels desnonaments en propietat del fons voltor.


Una acte simbòlic que és el que elles anomenen un avís, d'una acció confrontativa que es durà a terme el 30 de novembre de protesta contra les adquisicions del fons voltor.


Aquesta darrer moviment és només el més visible de les que el sindicat duu a terme, ja reunint-se voluntàriament de forma setmanal intentant no ser un grup assistencial, sinó de confrontació amb les administracions públiques que no assegurin un dret bàsic com és el de l'habitatge, i amb els bancs i empreses que pretenen fer negoci passant per sobre de la vida de les persones.Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió