El govern molinenc exposa la 169a Fira de la Candelera en roda de premsa a La Gòtica.

Un any més arriba la Fira de la Candelera a Molins de Rei. La fira de fires celebra la seva 169a edició consolidant les novetats de l’any passat de les cinc “C” però, alhora, apostant per la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió. Un exemple serà la incorporació del llenguatge de signes durant el pregó de fira que tindrà lloc el proper divendres 24 de gener al vespre, al Foment Cultural i Artístic, a càrrec dels qui any rere any fan possible l’esdeveniment firal.

21 de gener

Un any més arriba la Fira de la Candelera a Molins de Rei els propers dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer. La fira de fires celebra la seva 169a edició consolidant les novetats de l’any passat de les cinc “C” però, alhora, apostant per la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió. Un exemple serà la incorporació del llenguatge de signes durant el pregó de fira que tindrà lloc el proper divendres 24 de gener al vespre, al Foment Cultural i Artístic, a càrrec dels qui any rere any fan possible l’esdeveniment firal.


Durant la roda de premsa encapçalada per l’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Fira, Pep Puiggarí, i que va tenir lloc ahir dimarts al migdia a la sala Gòtica, es va explicar que seguiran apostant per les innovacions que van donar-se a conèixer l’any passat modificant alguns aspectes. Les principals activitats del programa firal, per tant, giren entorn a: Candelera Natura, Candelera Gastronomia, Candelera Empresa, Candelera Cultura i Candelera Ciutat. Cinc “C” que posen de manifest que la Fira de la Candelera no només és un esdeveniment comercial.


Puiggarí va voler destacar que enguany no han volgut sobrecarregar amb noves apostes, volent ser prudents i consolidar les innovacions de l’edició passada. Va afirmar que no es pot oblidar el passat agrícola de la fira amb la zona del planter com epicentre. També es donarà èmfasi a l’entorn de la biblioteca El Molí donat que estan a punt de finalitzar les obres d’adequació de la façana del darrera de l’edifici. Se segueix donant cabuda a la cuina en directe en zones com la de la plaça de Catalunya, entre altres activitats com la dels tastos de vins, enguany, amb la Denominació d’Origen DO Catalunya com a convidada, i encarregada d’oferir l’Escape Room a l’espai de tastos i degustacions de la plaça de la Llibertat.


PEP PUIGGARÍ, Regidor de Fira


El regidor de Fira, també recordava una de les activitats més consolidades i que té lloc durant el diumenge firal al teatre del Foment, la Marató de Donació de Sang del Baix Llobregat i que aquest any celebra la seva 14a edició. Un acte que s’engloba dins de la vessant solidària de la fira.


Des de fa pocs anys que la Candelera, i fent honor al sobrenom de fira de fires, cedeix un espai per la promoció d’altres fires del territori català sent, aquesta vegada, la Fira de la Ceràmica d’Argentona la mostra convidada.


Durant el cap de setmana firal molts dels carrers de la vila s’ompliran de parades i gent. 5.963 metres lineals d’exposició i 910 estands. Unes xifres que expliquen perquè el 2002 la Fira de la Candelera va ser declarada festa tradicional d’interès nacional. No és estrany, per tant, que cada any l’esdeveniment rebi visites institucionals com les de consellers i presidents de la Generalitat.


L’alcalde, Xavi Paz, posava de relleu durant la roda de premsa, que sostenibilitat, solidaritat i inclusió seran tres aspectes que tindran gran cabuda en aquesta edició de la fira d’enguany.


XAVI PAZ, Alcalde


A la pregunta, durant la roda de premsa, de si els dos sentits de circulació a l’avinguda València, actualment en obres, quedarien restablerts al cap de setmana firal, Paz responia que malgrat el retràs pel temporal de vent i pluja, Gloria, i que porta afectant al municipi des del passat dilluns, des del govern tenen la certesa que el divendres 31 de gener l’adequació dels dos sentits de la marxa estarà finalitzada.


Abans d’acabar la roda de premsa el regidor de Fira, Pep Puiggarí, recordava un dels actes més rellevants de la vessant cultural del programa firal, l’actuació de la mítica banda de rock català, Els Pets, al teatre del Foment el dijous 30 de gener a les deu del vespre. Un concert de caire solidari per recollir diners per l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat amb secció local de Molins de Rei.


Al finalitzar la conferència de premsa es va poder degustar el plat guanyador del Concurs de Coradella de l’any passat, a càrrec del Restaurant El Tast.


En definitiva, un any més torna la fira de fires al nostre municipi els dies 31 de gener 1 i 2 de febrer. Una Fira de la Candelera que celebra la seva 169a edició amb il·lusió, i demostrant que la Candelera va més enllà de ser un esdeveniment comercial sinó també: social, cultural, gastronòmic, empresarial, agrícola, solidari i que fa, que durant tres dies, els molinencs i molinenques es sentin orgullosos de la seva ciutat.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió