Disminueixen els casos de Covid-19 al municipi, però les xifres encara són altes

El creixement de casos de la Covid-19 que arriben amb l’entrada al mes d’octubre s’emmarquen dins d’una tendència general a l’alça i se sospita que es deguin a comportaments incívics, així és com ho qualifica l’Ajuntament


Aina Sanllehí Galera / 22 d'octubre


Les dades de la Covid-19 semblaven alertar-nos a principi del mes de setembre d'un augment de casos a Molins de Rei, una xifra que va disminuir de nou fins l'arribada del mes d'octubre quan ha tornat a experimentar un creixement.


L'Ajuntament assegura fer un seguiment diari dels casos i mantenir reunions amb serveis d'epideimologia per detectar informació relativa a l'origen dels brots originats al municipi. Ens ho explica:


XAVI PAZ, alcalde de la vila


Com es pot apreciar a les gràfiques següents, a la entre la primera i la segona setmana d'octubre es va arribar fins quinze casos a la vila en un sol dia. El pic es va produir el 13 d'octubre i a partir d'aleshores va començar a disminuir, tot i que el número segueix sent alt respecte els mesos anteriors.


per altra banda, el nombre Rt, que ens indica que el risc de contagi, ara mateix és d'1,46 i, això significa que cada positiu podria infectar a més d'una persona. Una xifra que, pel fet de ser més gran que 1, ens indica un creixement però que resulta optimista respecte la velocitat de propagació dels últims dies que arribava gairebé al 2,5.


L'augment de casos de Covid a Molins aquestes dues setmanes, les emmarquem però dins d'una tendència general cap a l'alça. De fet, si ens fixem en les dades a escala de Catalunya, veurem que el creixement també pren com a partida el mes d'octubre. Segons les prediccions, unes xifres haurien de seguir creixent i així ho indica aquesta línia blava que mostra la predicció pels propers dies.


S'espera, però, que les mesures i restriccions decretades fa una setmana facin capgirar la corba i si més no estabilitzar el nombre de casos.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió