Desena edició de la festa del tren escales G de Molins de Rei dins del marc de La Candelera

Es celebra un any més la festa del tren a escala G al teatre del Foment a càrrec de l’Associació dels Trens Petits de Molins de Rei, amb un especial record a un dels seus fundadors, Pere Franquet i Canalias.

10 de febrer de 2020


L’associació d’amics dels Trens Petits de Molins de Rei celebrava al teatre del Foment cultural i artístic, la desena edició de la festa del tren a escala G, amb un especial record a un dels seus fundadors, Pere Franquet i Canalias. Un acte, que des dels seus inicis, s’emmarca dins del programa de la Fira de la Candelera.


Els dies 8 i 9 de febrer un elevat nombre de visitants, van passar pel teatre molinenc per veure en funcionament aquestes màquines a càrrec de diverses entitats convidades a la festa, amants dels trens petits.

S’hi podien veure, tant a l’escenari com a la platea, diversos mòduls amb circuits com el circuit G-Molins de Rei, el Circuit de Vapor Voi d’Aster, circuit Momi: francès i català i el Mòdul 0 de Martorell.

El president dels trens petits de Molins de Rei, Josep Ramon Vilagut, destacava la utilització del vapor viu en el mòdul d’Aster i el treball realitzat per la seva entitat amb el cremallera com a protagonista i escenes que recorden a paisatges molinencs.


JOSEP RAMON VILAGUT, President de l’Associació dels Trens Petits de Molins de Rei


Petits i grans gaudien veient funcionar aquestes peces de col·leccionista que requereixen una gran dedicació. Els seus aficionats ho descriuen com una passió en la que, a poc a poc, s’hi sumen més joves.

Fa un any que l’Ajuntament molinenc els va cedir unes dependències a l’espai Collserola, l’antic IES Lluís de Requesens, per tal d’ubicar-hi les seves maquetes i, així, obrir les portes a nous aficionats.Vilagut ens recordava els orígens de l’associació, el 2004, a càrrec de dos molinencs, Marcel Prunera i Pere Franquet. Precisament, des de fa uns anys, es ret homenatge a la memòria de Pere Franquet, per tal de recordar tot el treball que va fer per l’entitat.


D’aquesta manera molinencs i molinenques van poder gaudir, un any més, de la festa del Tren a Escala G Memorial Pere Franquet i Canalias, Molins de Rei – Barcelona. Un acte ja tradicional al nostre municipi i que posa de manifest la passió pel modelisme ferroviari d’alguns molinencs.

Mòdul molinenc
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió