Creu Roja impulsa un projecte de sensibiltizació en salut comunitària

La Creu Roja Baix Llobregat Centre està duent a terme un projecte per a sensibilitzar i prevenir sobre la COVID-19. Alhora, en el cas concret de Molins de Rei, el nombre d'usuaris del Banc dels Aliments s'ha incrementat en un 60% d'ençà de l'inici de la pandèmia.


Informa: Josep Ferrer / 7 de novembre de 2020

El col·lectiu de la gent gran és qui pateix més la pandèmia. No tan sols pel risc que tenen d'agafar la COVID-19 i recuperar-se de la malaltia sobretot si han d'ingressar a l'hospital sinó per la desconeixença de la pandèmia i de com actuar en determinades situacions. Més vulnerables són encara aquells que viuen sols i no tenen ningú a prop a qui recórrer en cas de necessitat.

Per aquest motiu Creu Roja Baix Llobregat Centre ha posat en marxa un projecte de sensibilització i prevenció en salut comunitària amb diferents accions.


RUBEN CABALLERO, Referent Tècnic Creu Roja Baix Llobregat Centre

Un d'aquests voluntaris és la Belen. Afectada per un ERTE, va decidir col·laborar amb la Creu Roja per ajudar als més necessitats. Ara ja torna a treballar però no ha volgut abandonar el voluntariat.


La campanya que acabarà el 31 de desembre, però es podria allargar uns mesoS més, pretén arribar a unes 1.500 persones.

La pandèmia ha incrementat el nombre de famílies que s'han dirigit a Creu Roja per rebre ajuts en forma d'aliments, dins el projecte el Banc dels Aliments. Si en el mes de febrer s'ajudava a 136 famílies, en el mes d'octubre s'ha ajudat 225 famílies amb 588 beneficiaris.


RUBEN CABALLERO, Referent Tècnic Creu Roja Baix Llobregat Centre

Algunes famílies, poques però, han deixat d'utilitzar aquest servei en aconseguir feina i canviar la seva situació econòmica. Són els serveis socials de l'Ajuntament, tenint en compte les condicions de casa cas, els qui deriven a les famílies a la Creu Roja per poder rebre un cop al mes la cistella alimentària que en el mes d'octubre s'ha complementat amb productes d'higiene per a la llar.

La Creu Roja rep els aliments i productes que distribueix dels excedents de la Unió Europea i de diferents campanyes solidàries que es fan arreu del país.

I una important campanya és la que fa cada any la Creu Roja adreçada a la mainada. És la de recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes. Enguany caldrà ajudar a més infants.


RUBEN CABALLERO, Referent Tècnic Creu Roja Baix Llobregat Centre


Tota la tasca que està duent a terme Creu Roja Baix Llobregat Centre és, en part, gràcies als voluntaris. En els darrers sis mesos 68 persones s'han adreçat a l'entitat per oferir la seva col·laboració, cosa que ha permès incrementar el nombre de serveis i atendre a més persones.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió