Aprendre a afrontar la mort amb els germans Morlans Molina


Fa anys que el Doctor Màrius Morlans Molina és metge nefròleg. Ha viscut moltes experiències i sovint ha volgut traslladar-les a l'aula per a preparar els seus alumnes.


DR. MÀRIUS MORLANS MOLINS, Metge nefròleg, actualment jubilat.


Però no es tracta només que ho treballi el col·lectiu mèdic sinó que la societat en general també està molt desinformada. Per això, avui els germans i doctors Màrius, Germà i Xavier Morlans Molina han dut a terme la xerrada 'Lúltim tabú: la mort'.

La conferència l'ha iniciat el metge nefròleg Dr Màrius Morlans que ha reflexionat sobre tres temes: el paper de la mort a la nostra societat, de què morim i on morim els catalans i quines decisions es prenen al final de la vida.


DR. MÀRIUS MORLANS MOLINS, Metge nefròleg, actualment jubilat.


Així doncs, ha parlat de les diverses causes de la mort a Catalunya, la primera el càncer i la segona les malalties cardiovasculars, que s'han reduït darrerament gràcies a l'èxit dels programes de prevenció de tractament dels factors de risc.

També ha donat importància a l'acompanyament del malalt i al fet de respectar les seves decisions, tant si volen saber el pronòstic com si no volen saber-lo. Així com al fet de comunicar i saber estar.


Tall: DR. MÀRIUS MORLANS MOLINS, Metge nefròleg, actualment jubilat.


Tot això no és fàcil i, com diu el doctor, l'acompanyant haurà de tenir molt present l'empatia i també una mica de coratge per fer determinats passos.

A continuació ha tingut el torn de paraula el Dr. Germà Morlans Molins que ha parlat des de la seva vessant de l'especialitat de cures pal·liatives. Un sector que va avançar molt des de la proclamació de la Llei de l'autonomia del malalt del Parlament de Catalunya a l'any 2000. En aquest sentit, ha enumerat les principals prioritats dels pacients durant l'última etapa de les seves vides.


DR. GERMÀ MORLANS MOLINS, Cap de secció de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital General de Granollers.


El doctor Morlans també parla del pilar de les cures pal·liatives. Centrar el subjecte d'atenció no només en el malalt sinó en el malalt i el seu entorn.


DR. GERMÀ MORLANS MOLINS, Cap de secció de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital General de Granollers.


Per acabar el Dr. Xavier Morlans Molina, capellà de la diòcesi de Barcelona, ha aportat la visió teològica d'aquesta etapa remarcant sobretot l'aspecte de cuidar-se, crear vincles i respectar les creènces de cadascú.


DR. XAVIER MORLANS MOLINS, Doctor en Teologia i capellà de la diòcesi de Barcelona.


En definitiva, una xerrada molt enriquidora per a tots aquells que en algun moment de les nostres vides ens tocarà acompanyar algun familiar o conegut al final del seu viatge.

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió