2a fase de millora paisatgística del camí fluvial del Llobregat a Molins de Rei

L’Ajuntament molinenc i l’AMB inicia la segona fase de millora del camí fluvial del riu Llobregat a Molins de Rei, per tal de donar continuïtat a l’eix de vianants i bicicletes al llarg del riu amb la intenció de potenciar la vegetació de ribera i incrementar la biodiversitat de l’espai fluvial amb zones de descans i ombra.


Estudis recents han posat en evidència que les ciutats necessiten més entorns verds, ja no només per l’emergència climàtica sinó també per la salut ambiental; la necessitat dels ciutadans i ciutadanes de poder comptar amb zones verdes per gaudir d’entorns naturals a prop de casa.

Molins de Rei compta amb diversos entorns i un d’ells és el del riu Llobregat al seu pas pel terme municipal. I en aquesta línia l’Ajuntament molinenc junt amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha iniciat la segona fase de millora del camí fluvial a Molins de Rei, per tal de donar continuïtat a l’eix de vianants i bicicletes que discorre al llarg del riu amb la intenció de potenciar la vegetació de ribera i incrementar la biodiversitat de l’espai amb zones de descans i ombra.

Es tracte d’una millora paisatgística que completa l’adequació de tot el front fluvial del municipi i del camí que va des de la Riera de Vallvidrera fins al límit del terme municipal on es troba el gual inundable que connecta els dos marges del riu.

Des de l’Àrea Metropolitana es destacava que el projecte és una infraestructura verda de caire metropolità, fonamental per la qualitat de vida dels 3,2 milions de ciutadans que hi viuen.


ANTONI FARRERO, Coordinador de l’Oficina Tècnica de Gerència de l’AMB


L’alcalde apuntava que ja han començat les obres amb la l’empresa adjudicatària després que s’hagués de repetir el concurs públic fa uns mesos.


XAVI PAZ, Alcalde de Molins de Rei


En definitiva seran 3 km i mig de camí amb els que l’Ajuntament molinenc donarà continuïtat a la primera fase executada del projecte a la llera del Llobregat i condicionar tot el front fluvial, amb l’objectiu d’apropar el riu als molinencs, millorar la connexió natural entre la ciutat i el riu, potenciar la recuperació natural d’aquest espai i afavorir-ne la biodiversitat.
Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió