El passat 1 maig carrers de Molins de Rei com el Pintor Fortuny o el carrer Sant Isidre van engalanar les seves façanes amb la temàtica de platja per posar color a aquest context de confinament. El carrer Pintor Fortuny va obrir el repte animant a altres carrers de la vila, consolidant-se així com uns dels carrers més actius del municipi des dels seus balcons, ja des de l'inici de l'estat de l'alarma.

05 de maig de 2020

Aquest passat cap de setmana, es van poder veure, doncs, aquests carrers engalanats inspirats en una estada a la platja. Una ambientació que es complementava a les 8 del vespre amb els aplaudiments als sanitaris i la música d'alguns veïns,que ja de forma habitual, ofereixen un repertori musical perquè la gent s'animi a ballar des de les seves llars. Una iniciativa amb un recull d'imatges que es poden trobar al grup de Facebook, Gent de Molins.


Uns carrers que per comunicar-se entre ells han creat grups de whatsapp per tal de compartir els moments i posar en comú les accions. Un exemple de que aquest confinament ha reforçat el vincle entre els veïnats.


L'èxit d'aquesta primera proposta d'enganar les façanes i carrers ha fet que el carrer Pintor Fortuny obri una altra temàtica per aquest cap de setmana, aquesta vegada entorn al Coronavirus, animant als demés barris de Molins de Rei a que es sumin a la iniciativa.

Un ple extraordinari, celebrat el passat 24 d'abril, que va durar més de quatre hores i en el que es va aprovar destinar més de 600.000 € per fer front a la crisi de la Covid19 a Molins de Rei. Una partida que va comptar amb una esmena de la CUP (recolzada per la resta de grups de l'oposició) per trobar innecessària la compra d'un dron per a la Guàrdia Urbana i 20.000€ en polítiques de comunicació.

27 d'abril de 2020

Ple de l'Ajuntament en directe pel YouTube del passat 24 d'abril

L'Ajuntament de Molins de Rei celebra un ple extraordinari, el primer des de l'inici del confinament, de forma telemàtica i retransmès en directe a través de YouTube. Quatre hores de sessió plenària en la que es va aprovar destinar més de 600.000 € per fer front a la crisi de la Covid19 a la vila. Una partida que inclou la compra d'un dron per a la Guàrdia Urbana i 20.000€ en polítiques de comunicació, aspecte pel qual el grup de la CUP va presentar esmena per considerar-ho innecessari. L'esmena va ser recolzada per la resta de grups de l'oposició i rebutjada pel govern.Uns diners extraordinaris que volen ser un pla de xoc per atendre als col·lectius més vulnerables; amb ajudes als infants, al lloguer, a l’emergència social i especialment de suport a la gent gran. El tancament a causa de l’estat d’alarma de les instal·lacions esportives i dels serveis educatius que es presten en règim de concessió o contractualment també han requerit d'un tan per cent, destinat a garantir la seva viabilitat. La llar d'avis municipal i la Guàrdia urbana han necessitat de material de protecció a més de reforç de personal a les seves plantilles. Una partida que inclou mesures pel teletreball, desinfeccions en zones de la vila o tauletes que permeten als residents de la Llar d’Avis comunicar-se amb els familiars.

Durant el ple telemàtic que es va poder celebrar tot i algun entrebanc de connexió, es van donar a conèixer noves regidories com la de Tecnologia 4.0 i la de Canvi Climàtic. Un cartipàs nou que encara no s'havia fet saber en sessió plenària pel context d'emergència. Unes noves regidories fruit del recent govern entre socialistes i postconvergents signat el passat 6 de març entre l'alcalde socialista, Xavi Paz i Ramon Sánchez, de Junts per Molins, ara primer tinent d’alcalde.


Però un dels punts que va comportar forces torns de paraula va ser sobre la nova àrea de Desenvolupament Estratègic de Vila, donada la perplexitat dels grups de l'oposició de crear una àrea que consideren semblant a la de DIPEL i que els socialistes, en solitari fa uns mesos, van eliminar per redistribuir-la a altres àrees. Una decisió, que grups com ERC, la CUP, Molins Camina Podem, Molins en Comú i Ciutadans, coincidien en manifestar que era resultat del nou pacte de govern.


El primer tinent d'alcalde, Ramon Sánchez, defensava la decisió afirmant que serà una àrea necessària per l'etapa postconfinament que es preveu difícil a nivell econòmic, sobretot per molts comerços i empreses del municipi.

També es van aprovar punts com l'adhesió de Molis de Rei al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis catalans elaborat per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

En definitiva un ple en directe i telemàtic, que donada la previsió del context extraordinari que vivim per la Covid19; l'alcalde, Xavi Paz, tancava manifestant una reflexió entorn si s'hauria d'optar per la sala de la Federació Obrera per fer futures sessions plenàries municipals, ja que la de plens de l'Ajuntament, no permet mantenir les distàncies de seguretat.

#molinscovid19 #pleajuntament

La seu molinenca de Creu Roja Baix Llobregat Centre atén, a més dels usuaris habituals, a un elevat nombre de nous sol·licitants que han demanat ajuda dins del projecte, Creu Roja Respon. Un projecte que abraça tota la tasca que Creu Roja està realitzant en l'emergència per la covid19 i que dóna cobertura a les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables.

24 d'abril de 2020


Des de l'inici de l'estat d'alarma, alguns ciutadans de diversos municipis de l'entorn i de la vila han volgut formar part del voluntariat d'aquest projecte de Creu Roja solidari amb les persones que més estan patint aquesta crisi sanitària, econòmica i social.


Ruben Caballero, referent Tècnic de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre i Vallirana, ens destacava que des del 13 de març, l'entitat ha mobilitzat més de 50 voluntaris, 7 tècnics i 3 unitats d'emergència social per tal de cobrir les necessitats bàsiques dels usuaris d'aquesta institució humanitària derivats pels diferents serveis socials dels 9 municipis als quals dóna cobertura (Molins de Rei, El Papiol, Castellbisbal, Pallejà, Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat).


Durant tots aquests dies d'emergència per la covid-19, s'han realitzat més de 1.500 trucades de seguiment a usuaris de Creu Roja per detectar necessitats i oferir ajuda i assessorament, també s'han incrementat les entregues d'aliments i productes d'higiene. Unes entregues que consten d'unes cistelles amb productes com pasta, oli, arròs, conserves, llegum, llet, galetes, entre altres productes com els frescos provinents de Mercabarna, pagesos de la zona, el banc d'aliments o empreses. Unes cistelles que a partir d'ara incorporaran productes d'higiene femenina, masculina i de nadons, com bolquers.

Donada la no sortida de molt producte cap a restaurants o escoles, el banc dels aliments, rep moltes donacions, com iogurts, carn o peix, i que recentment estan incorporant també a les cistelles. Des del magatzem situat al costat de les oficines molinenques de Creu Roja, es gestiona tot aquest producte i es preparen les cistelles.

S'han realitzat més de 893 intervencions i s'ha rebut una mitja de 3 camions setmanals amb productes de primera necessitat de la Plataforma Logística de la Creu Roja a Catalunya, situada a Igualada. #molinscovid10 #creuroja

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió