El ple municipal aprova per unanimitat la cessió de 33 parcel·les municipals a diversos ciutadans perquè hi facin horts urbans. Es preveu que al setembre els molinencs i molinenques ja puguin accedir als seus horts.Ja fa gairebé sis anys que des de l'Ajuntament es treballava el projecte dels horts urbans. Avui, finalment el ple municipal de Molins de Rei ha aprovat per unanimitat la cessió de 33 parcel·les municipals a diversos ciutadans i entitats per al seu cultiu particular.


El regidor socialista Àlex Guerrero, doncs, ha obert el punt agraïnt als governs anteriors la seva dedicació i ha fet la lectura dels 33 noms a qui s'han concedit aquestes parcel·les, un procés que es va fer per sorteig públic el passat 14 de febrer i que es va restringir als empadronats a Molins de Rei.


D'entre la llista de beneficiats, que es podrà consultar públicament a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, se n'han destinades tres a Serveis Socials, i dues a entitats, l'Associació Gueopic i l'Associació Enreda't per a la Diversitat. D'altra banda també s'ha aprovat una llista d'espera amb 39 noms per a cobrir les possibles vacants.


GERARD CORREDERA, Molins en Comú


JOSEP RAVENTÓS, CUP Molins


Els horts, que estaran destinats exclusivament al conreu per a l'autoconsum, es troben situats al carrer Felip Canalies, en un terreny que forma part del Parc Agrari. Es tracta de parcel·les individuals de 50m2 amb un sistema de rec propi i amb un magatzem amb guixetes perquè cada usuari o usuària pugui guardar-hi les eines. A més, serà d'accés comú per tots els usuaris, que tindran una clau i es prohibirà dur-hi a terme qualsevol activitat que no sigui de caràcter agrícola.


RAMON SANCHEZ, Junts per Molins


ANNA AROCA, Molins Camina


XAVI PAZ, Alcalde Molins de Rei


Pel que fa a les previsions s'espera que al setembre els molinencs i molinenques ja puguin accedir als seus horts. De moment, els adjudicataris, disposaran de 15 dies hàbils per a dipositar una fiança retornable de 100 euros.
64 views

Els molinencs i les molinenques tindran fins al 30 d'octubre per presentar una sol·licitud a la

convocatòria d'ajuts per a la reactivació econòmica dels autònoms, microempreses i centres

especials de treball. Es tracta d'unes ajudes de 200.000 euros.
Els molinencs i les molinenques tindran fins al 30 d'octubre per presentar una sol·licitud a la

convocatòria d'ajuts per a la reactivació econòmica dels autònoms, microempreses i centres especials de treball. Es tracta d'unes ajudes de 200.000 euros que pretenen ajudar les activitats que han patit els efectes del covid-19 en un període recent.


El regidor d'Empresa i Activitats de la vila, Jordi Pradell, explica que es basaran en un sistema de punts segons les diferents afectacions o necessitats que permetrà fer arribar els l'ajut a més persones.


JORDI PRADELL, PSC Molins


Concretament, la puntuació, es repartirà en tres blocs de 20 punts cadascú. El primer bloc de facturació i vendes puntuarà des de 5 punts les empreses que han perdut un 25% de facturació fins a 20 els que n'hagin perdut un 80%. El segon bloc, que fa referència al lloc de treball, puntuarà en funció del no de treballadors en contracte indefinit. I el tercer que fa referència a criteris diversos, afavorirà l'economia social en forma de cooperatives, les empreses joves de menys de tres anys i tindrà en compte aquells que no s'hagin acollit a un ERTO. Pradell assegura també que ningú en quedarà exclòs sigui quina sigui la seva puntuació.


JORDI PRADELL, PSC Molins


ERC Molins, Molins Camina i Molins en Comú han celebrat la iniciativa i han anunciat el vot afirmatiu.


LAIA JUARROS, ERC Molins


ANA AROCA, Molins Camina


GERARD CORREDERA, Molins en Comú


Per altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular ha lamentat que la feina grossa l'hagi fet l'oposició i s'han mostrat en desacord amb alguns punts anunciant la seva abstenció.


CARLES ROS, CUP Molins


Pradell, doncs ha agraït el to de l'oposició i ha lamentat l'abstenció de la CUP.


JORDI PRADELL, PSC Molins


Finalment, doncs, el ple ha aprovat gairebé per unanimitat les bases reguladores d'aquesta convocatòria d'ajuts per a la reactivació econòmica d'autònoms, microempreses i centres especials de treball.
20 views

Es dóna la benvinguda a la nova regidora al ple ordinari del 23 de juliol, que substitueix a l'ex-portaveu Marcel López, que renunciarà a la seva acta de regidor per motius familiars. Així mateix, es dóna compte dels canvis en la composició del grup municipal.El passat ple municipal del 23 de juliol es va donar la benvinguda a la nova regidora d'Esquerra Republicana, Laia Juarros, la número 6 del partit, que entra al ple municipal després que la número 5, Alba Patricia Cabral declinés assumir l'acta de regidora per motius personals


LAIA JUARROS, nova regidora d'ERC


Aquest canvi neix arran de la renuncia inicial per motius familiars del regidor i portaveu del partit, Marcel López, una de les cares més visibles dels republicans al ple municipal.


A més, en aquest darrer ple també es va donar compte de la nova composició del partit, que ha renovat l'executiva amb un nou càrrec dedicat a la transició ecològica, encapçalat per Jordi Crea, un dedicat a Gent Gran, per Salvador Auberni i un d'educació, que capitaneja Núria Saura.


Una renovació del partit que pretén deixar enrere les crisis internes i esprémer el suport rebut en els darrers comicis.


30 views

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió