Ahir es va celebrar el ple extraordinari d'octubre sobre les ordenances fiscals del 2021. L'única taxa que va augmentar va ser la taxa d'escombraries, que s'incrementa amb l'objectiu d'incentivar anar a la deixalleria.
Degut a l'evolució de la pandèmia les sessions plenàries de l'Ajuntament de Molins de Rei han tornat a celebrar-se telemàticament. Els regidors dels grups municipals, alguns amb més inventiva que d'altres, han tornat a dur a terme les seves intervencions des de casa com es va fer durant el confinament.

Ahir va ser el torn del ple extraordinari d'octubre sobre les ordenances fiscals del 2021. Xavi Paz obria així la sessió:


XAVI PAZ, Alcalde de la Vila


Ahir, doncs, era el torn de debatre temes com la congelació dels impostos i les taxes municipals. Propostes que van ser rebudes amb bons ulls per part de la majoria de grups.


JORDI ENSEÑAT, Regidor d'economia i finances


GERARD CORREDERA, Molins en Comú


ANA AROCA, Molins Camina


CARLES ROS, CUP Molins


L'única taxa que va augmentar va ser la taxa d'escombraries que s'incrementa amb l'objectiu d'incentivar anar a la deixalleria.


JORDI ENSEÑAT, Regidor d'economia i finances


Alguns grups municipals han criticat la proposta que no acabaven d'entendre la pujada de la taxa d'escombraries sense una millora del servei.


MARTA ESPONA, ERC Molins


CARLES ROS, CUP Molins


JOSEP RAVENTÓS, CUP Molins


El govern va proposar també incorporar increments a les bonificacions de l'IBI i l'impost d'obres per instal·lar sistemes per a l'aprofitament de l'energia solar.


MARTA ESPONA, ERC Molins


També la bonificació per a iniciatives comercials, com la incentiva que els locals buits s'obrin.


ANA AROCA, Molins Camina


CARLES ROS, CUP Molins


El debat també va girar entorn de la tarifació social.


GERARD CORREDERA, Molins en Comú


CARLES ROS, CUP Molins


Finalment el ple es va aprovar amb els vots en contra de la CUP, les abstencions de Molins en Comu i Molins Camina i els vots a favor del partit socialista, Junts per Molins, ERC Ciutadans.
10 views

Josep Vinyets, el primer president i el fundador de la colla gegantera de Molins de Rei, ens ha deixat durant aquests darrers mesos de pandèmia. Recordem el seu pas per la vila, que ens ha apropat a una tradició emblemàtica, i que sembla tenir assegurada la seva continuïtat a Molins de Rei

Aina Sanllehí Galera / 22 d'octubre de 2020Durant els mesos de pandèmia, ens han deixat una quarantena de persones de la vila, personatges com en Vicens Fernández, en Sento Masià o en Josep Vinyets, el fundador de la colla gegantera de Molins de Rei.


I el cas és que els gegants a Molins hi són des de fa molts anys, però colla gegantera no sempre ha estat com ho és actualment. Inicialment, es tractava d'un grup de portadors que rebien una retribució econòmica de l'Ajuntament.


No va ser fins el 1985, quan gràcies a la figura de Josep Vinyets, va ser fundada la Colla Gegantera de Molins de Rei com a entitat entitat social, cultural i associativa sense ànim de lucre.


El 2013 la colla gegantera va retre homenatge als cent anys d'història dels gegants a Molins amb l'edició d'un llibre que recollia les vivències i fets històrics d'una tradició, que sembla que té assegurada la seva continuïtat i que s'ha convertit i segueix sent l'activitat predilecta de cada Festa Major de la vila.
43 views

El creixement de casos de la Covid-19 que arriben amb l’entrada al mes d’octubre s’emmarquen dins d’una tendència general a l’alça i se sospita que es deguin a comportaments incívics, així és com ho qualifica l’Ajuntament


Aina Sanllehí Galera / 22 d'octubre


Les dades de la Covid-19 semblaven alertar-nos a principi del mes de setembre d'un augment de casos a Molins de Rei, una xifra que va disminuir de nou fins l'arribada del mes d'octubre quan ha tornat a experimentar un creixement.


L'Ajuntament assegura fer un seguiment diari dels casos i mantenir reunions amb serveis d'epideimologia per detectar informació relativa a l'origen dels brots originats al municipi. Ens ho explica:


XAVI PAZ, alcalde de la vila


Com es pot apreciar a les gràfiques següents, a la entre la primera i la segona setmana d'octubre es va arribar fins quinze casos a la vila en un sol dia. El pic es va produir el 13 d'octubre i a partir d'aleshores va començar a disminuir, tot i que el número segueix sent alt respecte els mesos anteriors.


per altra banda, el nombre Rt, que ens indica que el risc de contagi, ara mateix és d'1,46 i, això significa que cada positiu podria infectar a més d'una persona. Una xifra que, pel fet de ser més gran que 1, ens indica un creixement però que resulta optimista respecte la velocitat de propagació dels últims dies que arribava gairebé al 2,5.


L'augment de casos de Covid a Molins aquestes dues setmanes, les emmarquem però dins d'una tendència general cap a l'alça. De fet, si ens fixem en les dades a escala de Catalunya, veurem que el creixement també pren com a partida el mes d'octubre. Segons les prediccions, unes xifres haurien de seguir creixent i així ho indica aquesta línia blava que mostra la predicció pels propers dies.


S'espera, però, que les mesures i restriccions decretades fa una setmana facin capgirar la corba i si més no estabilitzar el nombre de casos.
34 views

Contacta:

Email: redaccio@molinstvonline.com

Telèfon: 936 681 315

Associació Audiovisual Molins de Rei Televisió

Troba Molins TV al teu televisor resintonitzant els canals.

  • White Facebook Icon
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
Mosca-molintstv.png

© 2020 Molins de Rei Televisió